Naše florbalistky postúpili na majstrovstvách sveta

TA3 TASR
5.12.2017 19:06

Slovenské florbalové reprezentantky postúpili na MS v Bratislave medzi najlepšiu osmičku. V utorkovom súboji play off o štvrťfinále zdolali v Aréne Ondreja Nepelu Nemky presvedčivo 7:3.

Naše florbalistky postúpili na majstrovstvách sveta
SITA/Branislav Bibel

Udávali tempo

Už teraz je jasné, že Slovenky minimálne vyrovnajú historicky najlepšie umiestenie na MS, ktorým bola ôsma priečka z roku 2015. Vo štvrťfinále narazia vo štvrtok o 17.00 h proti veľkým favoritkám a ašpirantkám na zlato Fínkam. Nemky čaká iba boj o 9.-12. miesto.

Zverenky trénera Michala Jedličku zaznamenali úspech aj vo svojom štvrtom vystúpení na šampionáte. Po tom, čo vyhrali základnú C-skupinu s plným počtom šiestich bodov, herne dominovali aj v dueli so štvrtým tímom B-skupiny. Nemky síce dokázali vyrovnať z 0:2 na 2:2, v druhej tretine však tím z usporiadateľskej krajiny zrýchlil hru, odskočil súperovi na rozdiel troch gólov a potom už pohodlne kontroloval vývoj stretnutia. Hetrikom sa na triumfe SR podieľala kapitánka Lucia Košturiaková.

Slovenky od úvodu diktovali tempo hry a po góloch najskúsenejších hráčok Ferenčíkovej a Košturiakovej viedli už v 8. minúte 2:0. Nemky to však nezrazilo do kolien, naopak agresívnou hrou a zhustenou obranou začali domáce hráčky umne vytláčať do rohov a sami nebezpečne hrozili z brejkov. Najprv znížila skóre Schimanská a potom brankárka Krištofová predviedla sériu zázračných zákrokov pri šanci Kleerbaumovej.

Nemky potrebovali oddych

V 26. min. vyšla Nemkám rýchla kontra, na konci ktorej Neumannová vyrovnala na 2:2. Darmo domáce družstvo reklamovalo, že akcii predchádzal faul na Ďuríkovú, ktorá sa v bolestiach zvíjala na hracej ploche, gól platil. Odpoveď Sloveniek bola však rýchla, presilovku využila kapitánka Košturiaková a vrátila svojmu tímu vedenie. Do slovenských radov tým opäť vliala pokoj. Zverenky Michala Jedličku dokázali v ďalších minútach lepšie kombinovať a najmä rýchlejšie prechádzať do útoku, čo sa prejavilo aj na skóre. Na 4:2 zvýšila Šponiarová a piaty zásah pridala z dorážky Klapitová.

V tretej tretine Slovenky s prehľadom kontrolovali vývoj. V 46. min. zvýšila na 6:2 Košturiaková, ktorá tak skompletizovala svoj hetrik. Nemky si päť minút pred koncom zobrali oddychový čas, ale viac ako k zníženiu na konečných 3:6 im to nepomohlo. Naopak, záverečnú bodku za stretnutím dala gólom do prázdnej bránky Cupráková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok