V Prahe sa zrútila 260-metrová pešia lávka, hlásia zranených

TA3 TASR
2.12.2017 16:14

Pešia lávka pri Trojskom zámku v Prahe sa v sobotu zrútila do rieky Vltavy. Privolaní záchranári ošetrili zatiaľ štyroch zranených ľudí, pričom hasiči prehľadávajú rieku a zo vzduchu im pomáha aj vrtuľník.

V Prahe sa zrútila 260-metrová pešia lávka, hlásia zranených
TASR

Zrútená betónová lávka, dlhá 260 metrov a široká tri metre, spájala Cisársky ostrov s pražskou mestskou štvrťou Troja. Chodcom a cyklistom slúžila od roku 1984. K nehode došlo okolo pol druhej popoludní, časť konštrukcie dopadla na cyklotrasu. Pád lávky videli viacerí svedkovia, ktorí hneď telefonovali na tiesňovú linku, uviedla hovorkyňa záchrannej služby. Na miesto podľa nej vyslali dosiaľ štyri sanitky, lekárov i inšpektora, pričom zatiaľ ošetrili štyri zranené osoby, ktoré však neboli vo vode. Previezli ich do nemocnice.

Na mieste nehody zasahujú tri hasičské jednotky. Za pomoci kanoistov z neďalekého oddielu prehľadávajú rieku s cieľom zistiť, či sa vo vode nenachádzajú ľudia. Hasiči požiadali aj o zastavenie lodnej dopravy, informoval ich hovorca. Do prehľadávania trosiek a okolia sa zapojili aj psovodi mestskej polície. K zrútenej lávke okrem toho privolali statika. Trojskú lávku totiž ešte 6. novembra uzavreli v rámci pravidelných geodetických meraní, ktoré tam technická správa komunikácií vykonáva od roku 2012.

Témy: Praha lávka Troja
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok