Stovka zamestnancov Metalurg Steel vstúpila do ostrého štrajku

TASR, TA
24.4.2012 09:05

Podľa prezidenta OZ KOVO Emila Machynu ide asi o 60 percent výrobných pracovníkov, čo podľa neho spôsobilo zastavenie výroby.

Stovka zamestnancov Metalurg Steel vstúpila do ostrého štrajku
SITA

"Dnes alebo v stredu podáme na Krajský súd v Trenčíne návrh na vyhlásenie konkurzu, aby sa mohol začať proces čerpania prostriedkov z garančného fondu," povedal Machyna s tým, že štrajk by mal trvať do konca týždňa. Počíta s tým, že sa doň zapoja aj ďalší zamestnanci z popoludňajšej zmeny.

Ako dodal odborový šéf, do Dubnice by mal dnes popoludní prísť aj štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Branislav Ondruš. "Štrajkujúci zamestnanci spoločnosti sa budú stretávať každé ráno pred sídlom Metalurg Steel, v stredu plánujeme urobiť pochod mestom," doplnil Machyna.

„Nemáme vyplatené výplaty za január, február a marec, celkovo som nedostal už 1600 eur. Nemám zaplatené nájomné, požičiavam si od detí, rodičov. Nemyslel som si, že na staré kolená sa dostanem do takejto situácie, je to pre mňa šok,“ povedal pre TASR Jaroslav Prachar, ktorý pracuje v hutníckej spoločnosti od roku 1974.

Vo firme Metalurg Steel v Dubnici nad Váhom pracuje spolu so živnostníkmi a dohodármi 343 pracovníkov, spoločnosť im na mzdách dlhuje okolo 300.000 eur. Na neúnosnú situáciu s vyplácaním miezd a nevyhovujúce pracovné podmienky upozornili na protestnom zhromaždení už 11. apríla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok