NBA: Cleveland získal desiate víťazstvo v sérii, Boston tiež nezaváhal

TA3 SITA
1.12.2017 08:09

Basketbalisti Bostonu si napravili chuť z ostatného zápasu a triumfovali na vlastnej palubovke nad hráčmi Philadelphie 108:97 vo štvrtkovom stretnutí NBA.

Pod triumf Celtics sa najvýraznejšie podpísal Kyrie Irving, ktorý nazbieral 36 bodov. Zároveň piatykrát v sezóne pokoril 30 bodovú hranicu. "Mať takého hráča je luxus. Dokáže rozhodovať zápasy, boduje, keď to tím najviac potrebuje," chválil svojho spoluhráča druhý najlepší štvrtkový strelec Celtics Al Horford (21). Boston je lídrom celej súťaže s bilanciou 19 - 4.

Úlohu favorita potvrdil Cleveland, ktorý zvíťazil v Atlante 121:114. Hviezdny hráč hostí LeBron James sa otriasol z vylúčenia v minulom zápase a svojmu tímu pomohol 24 bodmi a 12 asistenciami. Pre 32-ročného robustného krídelníka to bolo 14. double-double v 22 zápasoch. Ešte úspešnejší bol vo štvrtok jeho spoluhráč Kevin Love, prispel 25 bodmi a 16 doskokmi. James však dostal aj netradične defenzívnu úlohu, postrážiť najlepšieho strelca domácich Nemca Dennisa Schrödera (27). "V prvom polčase nám dával na frak. Spoluhráči sa ma opýtali, či ho skúsim zastaviť a súhlasil som," povedal James. "Je skvelé, keď vás bráni najlepší hráč na svete. Snažil som sa byť agresívny, nezľaknúť sa ho. Je veľký a nebolo jednoduché ho obísť," uviedol Schröder. Cavaliers majú najlepšiu formu spomedzi všetkých tímov, keď uspeli desiatykrát po sebe.

Siedmu prehru v sérii utrpelo Chicago. Tentokrát Bulls neuspeli v Denveri, hoci ešte tri sekundy pred koncom zápasu viedli 110:109. Víťazstvo zariadil domácim Will Barton, ktorý okrem rozhodujúcej strely nazbieral 37 bodov, čím vyrovnal svoje kariérne maximum. Milwaukee potiahli k domácemu triumfu nad Portlandom 103:91 tri najväčšie hviezdy tímu - Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton a Eric Bledsoe, ktorí nastrieľali dovedna 71 bodov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok