V Maďarsku zachránili 16 migrantov, v nákladiaku sa dusili

TA3 TASR
23.7.2019 20:17

Maďarská polícia zachytila blízko mesta Šopron na hranici s Rakúskom 16 migrantov, ktorí sa viezli v uzatvorenom nákladnom priestore dodávkového auta. Vozidlo predtým išlo niekoľko hodín cez Maďarsko od hraníc so Srbskom.

V Maďarsku zachránili 16 migrantov, v nákladiaku sa dusili
SITA/AP

Prokuratúra v Šoproni oznámila, že k objaveniu týchto migrantov - 15 Afgancov a jedného Iránca - došlo ešte v nedeľu. Rumunského prevádzača, ktorý dodávku riadil, navrhla vziať do vyšetrovacej väzby. Migranti podľa prokuratúry v nákladnom priestore nemali prísun vzduchu a snažili sa na seba upozorniť búchaním na dvere a steny vozidla. Pravdepodobne prežili len vďaka tomu, že sa im podarilo strhnúť gumové tesnenie na dverách, čím vznikla úzka medzera medzi krídlami dverí. Dvere nebolo možné zvnútra otvoriť.

Podľa DPA prípad zo Šopronu "v hrubých rysoch" pripomína nález 71 migrantov v odstavenom chladiarenskom aute pri rakúskej obci Parndorf, ležiacej blízko hraníc s Maďarskom, z augusta 2015. Tieto osoby sa však pri "jazde smrti" zo srbsko-maďarských hraníc v nákladnom priestore udusili. Štyroch prevádzačov organizujúcich vtedajší presun potrestal v júni maďarský súd doživotným väzením.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok