Matovič vysvetlil, prečo si na výročie Novembra rezervoval námestie

TA3 TASR ČTK
23.7.2019 10:25

Líder OĽaNO Igor Matovič si stojí za rozhodnutím zorganizovať oslavy 30. výročia Nežnej revolúcie na Námestí SNP v Bratislave. Pripojiť sa k programu pozýva aj ďalšie politické strany, nevylučuje ani tie koaličné. Pripomenul, že podujatie na výročie revolúcie organizoval na tomto mieste aj v uplynulých rokoch, čo nikomu neprekážalo.

"Námestie patrí všetkým, revolúcia patrí všetkým bez ohľadu na to, či volili Smer, SNS, naše hnutie alebo iné opozičné strany. Preto platí naša ponuka aj pre Za slušné Slovensko, ale takisto aj pre ostatné demokratické parlamentné strany: Pozývame vás, poďte a urobme spolu peknú oslavu 30. výročia Nežnej revolúcie," povedal Matovič počas brífingu na Námestí SNP. 

Zarezervovaním námestia v dostatočnom predstihu chcelo hnutie podľa Matoviča zabrániť tomu, aby toto výročie využili extrémisti alebo ľudia, ktorí podľa jeho slov nenávidia November '89. Hnutie to považovalo za občiansku povinnosť.

OĽANO čelí kritike časti občianskych aktivistov za to, že si na obdobie výročia Nežnej revolúcie dlho dopredu zarezervovalo námestie, kde sa mohutné protesty pred 30. rokmi konali.

Iniciatíva Za slušné Slovensko podľa Matoviča klame o tom, že odmietol prenechať toto námestie hlavným organizátorom a osobnostiam Novembra. Líder OĽaNO uviedol, že nikto z týchto osobností ho doteraz neoslovil, aby tak urobil. Dodal, že zarezervovaním priestoru neurobil nič protizákonné. OĽaNO si chce okrúhle výročie revolúcie pripomenúť viacdňovým podujatím.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok