Fotogaléria: Svet má novú Miss Universe, zvíťazila Juhoafričanka

TA3 TASR
27.11.2017 07:03

Titul Miss Universe 2017 získala v nedeľu Demi-Leigh Nel-Petersová, ktorá na svetovom finále prestížnej súťaži krásy v americkom Las Vegas reprezentovala Juhoafrickú republiku.

Fotogaléria: Svet má novú Miss Universe, zvíťazila Juhoafričanka
SITA/AP

Dvadsaťdvaročná Nel-Petersová, ktorá nedávno vyštudovala manažment, sa chce počas svojho "kraľovania" zasadzovať v oblastiach HIV/AIDS a sebaobrany. Okrem titulu jej patrí na najbližší rok plat, luxusný byt v New Yorku i ďalšie ceny. Je druhou Juhoafričankou, ktorá sa stala Miss Universe. Za prvú vicemiss vyhlásili Kolumbijčanku Lauru Gonzálezovú, druhou vicemiss je Davina Bennettová z Jamajky.

Na tohtoročnej Miss Universe sa zúčastnilo 92 žien z celého sveta, čo je najviac v 65-ročnej histórii tohto podujatia. Po prvý raz v ňom napríklad súťažili zástupkyne Kambodže, Laosu a Nepálu. Miss Universe SR 2017 Vanessa Bottánová sa do užšieho finále 16 súťažiacich nedostala.

Nel-Petersová si korunku kráľovnej krásy prevzala od predošlej víťazky, Francúzky Iris Mittenaereovej. V odpovediach na otázky predtým pri najväčších problémoch, akým sú ženy vystavené na pracovisku, menovala nerovné odmeňovanie. "Na niektorých miestach ženy dostanú zaplatené 75 percent z toho, čo za tú istú prácu zarobia muži. Nemyslím si, že to je správne," povedala tohtoročná víťazka. Nel-Petersová sa vo svojej krajine podieľala na príprave programu kurzov sebaobrany pre ženy po tom, ako ju s namierenou zbraňou okradli len mesiac po korunovaní za Miss Juhoafrická republika.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok