Z moslimského sveta vykorením terorizmus, sľúbil korunný princ

TA3 TASR
26.11.2017 17:44

Saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán v nedeľu prisľúbil, že vykorení z moslimského sveta terorizmus, ktorý podľa neho prekrucuje princípy islamského náboženstva. Jeho vyjadrenie zaznelo na úvod konferencie vojenskej aliancie, na čele ktorej stojí Saudská Arábia, informovala agentúra DPA.

Z moslimského sveta vykorením terorizmus, sľúbil korunný princ
SITA/AP

"Musíme prenasledovať terorizmus, až pokým nezmizne," povedal 32-ročný Muhammad bin Salmán ministrom obrany z viac ako 40 moslimských krajín, ktorí sa zišli na jednodňovej konferencii v Rijáde. Podľa saudskoarabského princa nemožno tolerovať to, ako militanti prekrucujú "vznešenú" islamskú vieru a za pomoci nej terorizujú civilné obyvateľstvo.

V tejto súvislosti pripomenul piatkový útok na mešitu na egyptskom Sinajskom polostrove, ktorý si vyžiadal najmenej 305 mŕtvych a 128 zranených. "Je to veľmi bolestná udalosť, ktorá nám dôrazne pripomína, aký nebezpečný je radikálny extrémizmus," vyhlásil princ Muhammad, ktorý je zároveň saudskoarabským ministrom obrany. Práve z ministerskej pozície sa tento ambiciózny člen saudskoarabskej kráľovskej rodiny v marci 2015 podieľal na spustení vojenskej intervencie v Jemene, ktorý vedie koalícia moslimských štátov pod vedením Rijádu. V decembri 2015 zase Saudská Arábia ohlásila vznik medzinárodnej islamskej koalície na boj proti terorizmu.

Muhammad bin Salmán je tiež vnímaný ako hlavný strojca rozsiahlej kampane voči korupcii v Saudskej Arábii, v rámci ktorej boli zatknuté už desiatky členov kráľovskej rodiny a štátnych predstaviteľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok