V Nízkych Tatrách objavili nehybné telá dvoch skialpinistov

TA3 TASR ČTK
26.11.2017 17:24

Dve nehybné telá českých skialpinistov na hrebeni Nízkych Tatier našli v nedeľu v obedňajších hodinách poľskí turisti. Tí okamžite kontaktovali Horskú záchrannú službu. Podľa slov oznamovateľa ani jedna osoba už nejavila známky života. Informuje o tom webová stránka HZS.

Na miesto vyslali pracovníkov Horskej záchrannej služby, avšak českej turistke vo veku 47 rokov a jej 60-ročnému krajanovi už nevedeli pomôcť. "Horskí záchranári následne nabalili telesné pozostatky oboch skialpinistov a transportovali ich k Domu HZS v Bystrej v okrese Brezno. Tam boli odovzdané privolaným príslušníkom polície a obhliadajúcemu lekárovi," informuje HZS.

Podľa zboru česká dvojica odišla na túru ešte v sobotu 25. novembra. Pravdepodobnou príčinou ich úmrtia bolo vyčerpanie a podchladenie, spôsobené zlými poveternostnými podmienkami. Bližšiu príčinu však určí až súdny lekár.

Portál noviny.sk uvádza, že telá našli v blízkosti Chopku. Dvojica údajne vyrazila z lokality Čertovica, no na jednu z chát sa už nedostavili, hoci oznámili, že prídu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok