Vlhová v obrovskom slalome desiata, triumfovala Rebensburgová

TA3 TASR
25.11.2017 22:55

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v druhom obrovskom slalome sezóny Svetového pohára desiate miesto. Súťaž v americkom Killingtone s prehľadom vyhrala Nemka Viktoria Rebensburgová, ktorá nadviazala na triumf z úvodného "obráku" v Söldene.

Vlhová v obrovskom slalome desiata, triumfovala Rebensburgová
SITA/AP

Vlhová zaostala za víťazkou o 2,76 s a získala ďalších 26 bodov. V priebežnom hodnotení disciplíny jej po dvoch súťažiach patrí dvanásta priečka, v celkovom poradí SP je po troch pretekoch tretia. Ambiciózna 22-ročná slovenská lyžiarka v 1. kole síce stratila na vedúcu Rebensburgovú 1,68 s, ale do druhej časti súťaže si vytvorila dobrú pozíciu na atakovanie vyšších mét.

Vlhovej chvíľu trvalo, kým sa stotožnila s traťou a už na úvodných 15 sekundách stratila tri desatiny. V ďalšej fáze jej chýbal kúsok povestnej dravosti a keď do jedného oblúka nasadila príliš nízko, jej strata narástla. Bola však naďalej skonsolidovaná a v spodnej tretine našla výborný rytmus. Na prvú sedmičku Vlhová nabrala manko polsekundy a toto bola základná cieľová hranica do druhého kola, v ktorom si udržala svoju pozíciu.

Doterajším maximom Vlhovej v obrovskom slalome na svetovom fóre zostalo siedme miesto, dosiahla ho v marcovom finále minulej sezóny v Aspene. Za Rebensburgovou sa umiestnila Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,67 s), ktorá vedie celkové poradie SP o päť bodov práve pred Nemkou. Na treťom mieste skončila Talianka Manuela Mölggová (+1,49). Tridsaťštyriročná pretekárka sa po trinásty raz dostala na pódium v pretekoch SP, ale nikdy nebola na najvyššom stupienku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok