Ako odvetu za krvavý útok armáda podnikla nálety na teroristov

TA3 TASR
25.11.2017 07:28

Egyptská armáda podnikla na Sinajskom polostrove nálety zamerané proti predpokladaným úkrytom teroristov po tom, ako pri útoku na tamojšiu mešitu zahynulo najmenej 305 ľudí. S odvolaním sa na miestne médiá o tom informuje agentúra DPA.

Armáda vykonáva operácie na Sinaji a nezastaví sa, pokým nebudú zlikvidovaní všetci páchatelia piatkového útoku, uviedli podľa štátnych novín al-Ahrám egyptské bezpečnostné zdroje. Denník tiež informoval, že viacerých podozrivých už zabili.

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí prisľúbil tvrdú odvetu za útok na šiitskú mešitu na severe Sinaja, pri ktorom podľa vyšetrovateľov utrpelo zranenia ďalších 128 ľudí

Útok sa odohral v meste Bir al-Abd vzdialenom približne 40 kilometrov od Aríšu, ktorý je metropolou provincie Severný Sinaj. Zatiaľ neznámi páchatelia krátko po poludňajších modlitbách odpálili v mešite výbušné zariadenia a potom spustili paľbu do veriacich.

Egyptské médiá uviedli, že na útoku sa podieľalo viac než 20 zamaskovaných ozbrojencov, ktorí použili automatické strelné zbrane. Miestne úrady z činu podozrievajú odnož extrémistickej organizácie Islamský štát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok