Šatan ide do toho. Oznámil, že chce šéfovať slovenskému hokeju

TA3 TASR
12.6.2019 13:44

Miroslav Šatan sa bude uchádzať o post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja. Svoju kandidatúru oznámil na tlačovej konferencii v Bratislave.

Spoločne s tímom ľudí

"Nechcem ísť do toho sám, ale spoločne s tímom ľudí, z ktorých už viacerí pracujú na zväze. Verím, že slovenský hokej posunú do lepšej budúcnosti," vyhlásil doterajší generálny manažér slovenských reprezentácií.

"Radi by sme pokračovali v budovaní akadémií a vytvorení atraktívneho prostredia pre hráčov, aby z nich vyrástli kvalitní ľudia. Ak aj nebudú raz hrať profesionálny hokej, tak aby sa mohli plnohodnotne zapojiť do spoločnosti. Ak budem vo voľbách úspešný, tak chcem navštíviť všetky kluby na Slovensku a spolu s nimi vytvoriť víziu, ako by mal najbližších desať rokov vyzerať hokej na Slovensku," uviedol Šatan.

Hokejová verejnosť sa dozvie meno nového šéfa zväzu 26. júna na volebnom kongrese SZĽH. Súčasný prezident Martin Kohút sa totiž rozhodol v ďalšom volebnom období nekandidovať. Uchádzači o uvoľnený post sa nemohli sami navrhovať ako kandidáti, nominovať ich musel jeden z klubov, ktorý spadá pod SZĽH. Kluby mohli podať oficiálne prihlášky do utorňajšej polnoci.

Zobral si niekoľko dní na rozmyslenie

Mená všetkých kandidátov nie sú ešte oficiálne známe, prihlášky ešte musí schváliť legislatívna a volebná komisia, ktorá bude zasadať vo štvrtok 13. júna. Šatana si za svojho nástupcu želal aj odchádzajúci šéf Kohút. Šatan si po oznámení Kohúta zobral niekoľko dní na rozmyslenie, nakoniec sa rozhodol na funkciu kandidovať.

"Za uplynulé dva roky som videl, že veci sa hýbu správnym smerom. Určite sa zlepšilo celkové fungovanie zväzu, jeho finančný stav, doniesli sme zahraničných odborníkov, ktorí posunuli slovenský hokej dopredu," povedal. Slovenský hokej mal v samostatnej ére sedem šéfov: Jána Mitošinku, Viktora Špakovského, Dušana Pašeka, Jána Stanovského, Juraja Širokého, Igora Nemečka a aktuálne Martina Kohúta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok