Slovensko pozná tenistov roka, obe mená zvíťazili premiérovo

TA3 TASR
21.11.2017 22:29

Tenistami roka 2017 sa stali Norbert Gombos a Magdaléna Rybáriková. V tradičnej ankete Slovenského tenisového zväzu, ktorú organizovali už po 24. raz, vyhrali obaja premiérovo.

Titul Juniorka roka patrí Viktórii Morvayovej. Talentom roka sa opäť stala Romana Čisovská. Najlepším tímom je rovnako ako vlani fedcupové družstvo v zložení Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková, Daniela Hantuchová, Jana Čepelová, Kristína Kučová vedené kapitánom Matejom Liptákom. Slovenský tím po výhre 3:2 v talianskom Forli a domácej prehre 2:3 s Holandskom zotrval v II. svetovej skupine.

Pre Rybárikovú bola uplynulá sezóna najúspešnejšia v kariére. Zverenka trénera Petra Hubera sa v júli prebojovala do semifinále Wimbledonu. Na tráve vyhrala 100-tisícové turnaje ITF v Surbitone a Ilkley. Na jeseň postúpila do finále turnaja WTA v Linzi a rok zakončila na 20. mieste svetového rebríčka. Najviac hlasov dostala aj v ankete o najpopulárnejšieho tenistu roka. "Veľmi ma to prekvapilo, ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí mi dali hlasy."

Aj Gombos zvíťazil v ankete jasne so ziskom 235 bodov pred kolegami zo slovenského daviscupového tímu Lukášom Lackom a Andrejom Martinom. V uplynulej sezóne sa stal víťazom dvojhry na challengeri vo francúzskom Orleans, v Heilbronne postúpil do finále. Na turnaji ATP v Marseille sa dostal do štvrťfinále. V septembri prispel rozhodujúcou mierou k udržaniu Slovenska v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára, keď v baráži proti Poľsku v NTC vyhral obe dvojhry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok