Uniesli ma, ale už som v poriadku. Exsiskár Kosík sa ozval z Mali

TA3 TASR
6.6.2019 06:51

Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Ľuboš Kosík, ktorého v januári uniesli v africkom Mali, sa v utorok 4. júna večer ozval, že žije a je mimo nebezpečenstva.

Uniesli ma, ale už som v poriadku. Exsiskár Kosík sa ozval z Mali
SITA/PZ

"Uniesli ma, ale už som v poriadku," povedal Kosík pre Sme.

Kosík dlhodobo tvrdí, že je ochotný svedčiť o únose syna niekdajšieho prezidenta Michala Kováča aj o ďalších kauzách bývalých príslušníkov SIS. Kosíka zatkli v Mali pred dvoma rokmi a Slovensko požiadalo o jeho vydanie. Malijské úrady ho však vlani v novembri prepustili z väzenia. 

Minister spravodlivosti Gábor Gál podpísal 7. decembra minulého roku novú žiadosť o extradíciu Kosíka. "Napriek tomu, že od malijských orgánov SR nedostáva oficiálne informácie o tom, kde sa nachádza a či bol prepustený z väzenia, MS SR vyvíja maximálne úsilie, preto opätovne žiadame Mali, aby ho vydali," uviedla vtedy hovorkyňa rezortu spravodlivosti Zuzana Drobová. Kosík bol podľa oficiálnych informácií Mali vo väzení a chýbalo len niekoľko podpisov na jeho vydanie. Po rokovaní vlády to povedala koncom novembra ministerka vnútra Denisa Saková. Priznala však, že Mali je rizikovou krajinou. "Snáď informácie, ktoré nám čelní predstavitelia Mali priebežne dávajú, sú pravdivé," poznamenala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok