Kauza Čistého dňa sa vracia, Čižnár zvrátil rozhodnutie o podvode

TA3 TASR
27.5.2019 15:11

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár obnovil trestné stíhanie v prípade subvenčného podvodu v kauze Čistý deň. Zastavenie prípadu vyšetrovateľom považuje za predčasné. Informovala o tom hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Dôvodom na obnovenie trestného stíhania je podľa prokuratúry "arbitrárnosť odôvodnenia uznesenia vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania, čím je považované toto uznesenie o zastavení trestného stíhania za nepreskúmateľné". Ako ďalší dôvod uvádza Predajňová aj názor prokuratúry, že zastavenie trestného stíhania bolo predčasne vydané. Spolu so zrušením daného uznesenia uložil Čižnár vyšetrovateľovi povinnosť, aby vo veci znova konal a rozhodol.

Na správu reagovala pozitívne poslankyňa parlamentu Natália Blahová, ktorá v danej veci podávala trestné oznámenie v roku 2017 z dôvodu, že mala k dispozícii informácie, ktoré ju viedli k podozreniu, že zariadenie Čistý deň uvádzalo do omylu rôzne inštitúcie, od ktorých čerpalo dotácie a finančné príspevky. "Píše sa rok 2019 a kauza ešte stále nie je uzavretá. No teší ma, že generálna prokuratúra sa k tomu postavila poctivo," dodala Blahová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok