Zrážka vlakov v Holandsku má prvú obeť

TASR
22.4.2012 19:37

Sobotňajšia čelná zrážka vlakov v holandskom Amsterdame si vyžiadala prvú obeť na živote: na následky zranení dnes zomrela 68-ročná cestujúca z Holandska.

Zrážka vlakov v Holandsku má prvú obeť

V nemocniciach stále zostáva 16 z celkového počtu 117 zranených. Trinásť z nich je vo veľmi vážnom stave. Vyšetrovatelia sa pokúšajú zistiť príčinu nešťastia: zatiaľ nevylúčili ľudské zavinenie ani zlyhanie techniky.


Ku zrážke došlo v sobotu večer neďaleko železničnej stanice Sloterdijk. Podľa informácií holandských železníc sa poschodový medzimestský rýchlik zrazil s menším lokálnym vlakom. Z dosiaľ neznámych príčin sa totiž obe súpravy dostali na tú istú koľaj.


Zvonku na súpravách nevznikli viditeľné väčšie škody a ani jeden z vlakov sa neprevrátil. Mnohí cestujúci sa zrejme zranili, keď ich pri náraze prudko odhodilo z miesta.


Nehoda spôsobila úplné prerušenie železničnej dopravy na rušnej trati medzi amsterdamskou hlavnou stanicou a medzinárodným letiskom Schipol.


Doprava sa čiastočne obnovila dnes popoludní, keď odtiahli z koľajníc poškodené súpravy. Do večera by mali vlaky začať premávať v normálnom režime.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok