Z Rovinky do Bratislavy sa dostanete rýchlejšie vďaka ďalšiemu jazdnému pruhu

TA3
10.10.2011 11:11

Vodiči jazdiaci po ceste medzi Bratislavou a Rovinkou sa môžu tešiť. Opravy na tomto úseku dokončili a dnes ju vodičom symbolicky odovzdali.

Z Rovinky do Bratislavy sa dostanete rýchlejšie vďaka ďalšiemu jazdnému pruhu

ažko skúšaný dopravný úsek, najmä v ranných a popoludňajších špičkách medzi hlavným mestom a obcou Rovinka dnes slávnostne odovzdali do užívania motoristickej verejnosti. Denne po nej prechádza vyše 20.000 vozidiel.
Cestu rozšírili o jeden jazdný pruh v rekordne krátkom čase. Prvá etapa výstavby sa začala 18. augusta a práce ukončili za šesť týždňov. Počas rekonštrukcie za plnej premávky vyfrézovali 54.000 m2 povrchu vozovky a položili približne 14.000 ton rôznych zmesí, vrátane 6000 kubíkov betónu.
Ako uviedol minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Figeľ, "cesta od Rovinky do Bratislavy bola denno-denne neuralgickým bodom. Dnes je to už iné. Je tu plynulá cestná premávka vďaka tomu, že vznikli dva pruhy, ktoré vedú z mesta a jeden rozšírený pruh z mesta vychádza. Akcia je potvrdením, že sa rýchlo a kvalitne dá zmeniť opravná situácia nielen tým, že sme podpísali memorandum medzi vládou, regionálnou a mestskou samosprávou, ale aj našli prostriedky a v čase šiestich týždňov zrealizovali rozsiahlu 4,5-kilometrovú rekonštrukciu cesty číslo 63. Dopravu na tomto juhovýchodnom ťahu chceme ďalej riešiť tým, že sa pripravuje výstavba rýchlostnej cesty R7 od Bratislavy smerom na Komárno. Nová realita by mala prísť od marca 2012."
Rekonštrukcia cesty sa uskutočnila za peniaze štátu. "Vláda vyčlenila na tento účel osobitnú dotáciu na úrovni 3,8 milióna eur," dodal Figeľ.
Na otvorení komunikácie sa tiež zúčastnili predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo, primátor Bratislavy Milan Ftáčnik a ďalší hostia, ktorí sa na výstavbe podieľali na rôznych úrovniach organizačného a realizačného zabezpečenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok