Stromček si s Kočnerom údajne písal cez WhatsApp. Preverí to GP

TA3 TASR
16.5.2019 14:15

Komunikáciu Mariana Kočnera a exmanažéra Smeru-SD Viktora Stromčeka bude skúmať generálna prokuratúra. Správy zachytili vyšetrovatelia protizločineckej jednotky NAKA z mobilu podnikateľa v trestnej veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

"Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár uložil pokyn prvej námestníčke generálneho prokurátora, aby identifikovala spomínanú trestnú vec a preverila jej vybavenie cestou Krajskej prokuratúry Bratislava, ktorá bude o výsledku informovať GP SR," potvrdila hovorkyňa GP Andrea Predajňová. O skúmaní správ generálnou prokuratúrou informovala Televízia Markíza na svojom webe tvnoviny.sk.

Stromček si s Kočnerom písal cez mobilnú aplikáciu WhatsApp, rovnako ako s daňovým podvodníkom Ladislavom Bašternákom. Ten ho mal kontaktovať v súvislosti s nejakou trestnou vecou, ktorú vyšetrovali na obvodnom oddelení polície v Bratislave.

Všetky správy sú údajne zo 6. 6. 2017. Prvá je v spise zachytená od Mariana Kočnera. Stromčeka žiada o nasledovné údaje: "Zdravím Viktor. Potreboval by som k tej záležitosti nasledovné informácie: 1. kde sa vec vyšetruje (presné oddelenie), 2. ak viem, tak aj meno vyšetrovateľa, 3. ak vieme, tak aj meno dozorového prokurátora. Podľa toho odporučím vhodného právneho zástupcu. Marian K." Stromček zisťoval mená vyšetrovateľa a prokurátora. V ten istý deň vraj Stromček reagoval na Kočnerovu správu s tým, že mu zistil mená oboch.

Stanovisko GP:

Generálna prokuratúra mala preveriť, či nedošlo k ovplyvňovaniu prokurátora, ktorý sa spomína v údajnej komunikácii Stromčeka a Kočnera.

„Bolo zistené, že v predmetnej trestnej veci bola podaná obžaloba pre prečin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva. Obvinený bol uznaný za vinného v zmysle obžaloby bol mu uložený peňažný trest. Trestný rozkaz nadobudol právoplatnosť,“ uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok