Pltník na Dunajci tragicky zahynul. Nešťastie videl svedok

TA3 TASR
15.5.2019 14:27

V Dunajci v stredu zahynul pltník, podľa všetkého spadol z plte do vody. Z Horskej záchrannej služby informovali o tom, že o pomoc ich požiadal náhodný svedok, ktorý muža videl spadnúť do vody predpoludním v oblasti prístaviska Majer.

Pltník na Dunajci tragicky zahynul. Nešťastie videl svedok
TASR (ilustračná fotografia)

"Následne sa vybral popri brehu za ním. Horskí záchranári okamžite vyrazili do danej lokality, kde smerovali aj ďalšie záchranné zložky. Svedkovi sa podarilo muža vytiahnuť na breh a okamžite začal s jeho oživovaním," priblížila HZS na svojej stránke.

V rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii pokračovali aj záchranári HZS, posádka rýchlej lekárskej a rýchlej zdravotnej pomoci a hasiči. Ani napriek rýchlemu zásahu a maximálnemu úsiliu všetkých zúčastnených sa však 56-ročného poľského pltníka nepodarilo zachrániť. Bližšie okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania.

Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová spresnila, že jeden z dvojice poľských pltníkov vypadol z plte za doposiaľ presne nezistených okolností. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku v prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. "Polícia okolnosti tejto tragickej udalosti intenzívne preveruje," uzavrela hovorkyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok