Propagujú na MS nelegálne hazard? Podnet už začali riešiť

TA3 TASR
15.5.2019 10:07

Finančná správa sa zaoberá podozrením z propagácie nelegálneho hazardu počas majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji na Slovensku. Hovorkyňa Ivana Skokanová potvrdila, že FS prijala 14. mája podnet, ktorý jej adresovala Asociácia stávkových spoločností Slovenskej republiky.

Propagujú na MS nelegálne hazard? Podnet už začali riešiť
TASR

Logo je vidieť na mantineloch i v zákulisí

"Informácie, ktoré formulovali zástupcovia asociácie vo svojom podnete, preverujeme. Podmienky na prevádzkovanie hazardných hier a na propagovanie hazardných hier upravuje zákon o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov," pripomenula Skokanová.

ASSSR informovala, že počas hokejového šampionátu dochádza k flagrantnému porušovaniu zákona o hazardných hrách a to v súvislosti s reklamou ruskej stávkovej spoločnosti Fonbet. Jej logo je vidieť na mantineloch, ale i v zákulisí štadiónov i slovenskej verzii stránky Medzinárodnej hokejovej federácie medzi sponzormi podujatia. ASSSR upozorňuje, že ruská spoločnosť nie je držiteľom individuálnej ani všeobecnej licencie na území SR.

Nápravu by mali spraviť aj na webe

Preto je v zmysle zákona považovaná za nelegálneho prevádzkovateľa. V prípade jej propagácie preto podľa asociácie ide jednoznačne "o poskytovanie zakázanej ponuky hazardnej hry a propagovanie hazardnej hry v priamom rozpore so zákonom o hazardných hrách."

ASSSR podala podnet na Finančné riaditeľstvo SR a požiadala Ministerstvo financií SR o zamedzenie porušovania zákona o hazardných hrách. Nápravu by podľa asociácie mala vykonať aj IIHF na slovenskej verzii svojho oficiálneho webu a tiež Slovenský zväz ľadového hokeja ako miestny usporiadateľ MS, ktorý v rámci štadióna umožňuje propagáciu nelicencovaných hazardných hier.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok