Storočnica oslávená víťazstvom. Slovan hetrikom Šporara zdolal Žilinu

TA3 SITA
11.5.2019 18:44

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava pri príležitosti oslavy storočnice klubu na Tehelnom poli zvíťazili nad MŠK Žilina 6:2 v zápase 8. kola skupiny o titul najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2018/2019. Zverenci Martina Ševelu sa ujali vedenia už v 3. min stretnutia, keď sa presadil Andraž Šporar.

Skóre spečatil Moha

"Belasí" si ešte do polčasovej prestávky utvorili komfortný náskok, v 32. min skóroval Dávid Holman a v 43. min gólmana hostí prekonal Dejan Dražič. "Šošonom" sa síce podarilo odpovedať po piatich minútach druhého polčasu zásahom Martina Gamboša, v 58. min však domácim trojgólové vedenie prinavrátil Šporar.

Hostia opäť odpovedali gólom Kristiána Valla v 74. min, o 6 min neskôr však lobom spoza šestnástky svoj hetrik skompletizoval kapitán Slovana Andraž Šporar, ktorý si na líderskej pozícii v poradí v poradí kanonierov vylepšil svoje konto na 26 presných zásahov. Skóre stretnutie v 83. min spečatil Rharsalla Moha. Žilina nezískala cenné body v boji o tretiu pozíciu v ligovej tabuľke, ktorá zaručuje účasť v pohárovej Európe. Dve kolá pred koncom má na tretí Ružomberok manko 2 body, Liptáci však majú zápas k dobru.

K zápasu sa vyjadrili aj tréneri

Martin Ševela (tréner Slovana): "Začali sme šťastným gólom, odvážnym však šťastie praje. Bez pochýb sme videli krásne presné zásahy na obidvoch stranách. Bol to rozdiel oproti predošlým zápasom, v ktorých nám chýbala žiadostivosť. Šporar sa v predchádzajúcich dueloch strelecky trápil, teraz sa však konečne nadýchol. Urobíme všetko pre to, aby sa mu podarilo zaznamenať strelecký rekord súťaže. V prvom rade som však rád, že storočnicu môžeme osláviť takýmto spôsobom.“

Jaroslav Kentoš (tréner Žiliny): "Z nášho pohľadu sme zápas začali individuálnou chybou a súpera sme posadili na koňa. Celá stratégia sa nám potom zrútila. Síce sme boli aktívnejší na lopte, no Slovan si strážil strednú vlnu, vyrážal do protiútokov, my sme hrali bez šancí. Výsledok je pre nás dosť krutý, lebo druhý polčas sme začali aktívnejšie, no mali sme problémy s rýchlymi protiútokmi. Naša hra v obrane bola veľmi zlá, prejavili sa všetky naše slabiny.“

Andraž Šporar (útočník Slovana, autor hetriku): "Vždy sa koncentrujem a robím všetko na tréningoch, čo sa potom zíde na zápasy. Podarilo sa mi dať prvý gól na novom Tehelnom poli a prvý hetrik. Som za to nesmierne šťastný. Hetrikovú loptu si určite nechám."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok