Dobrá správa pre fanúšikov. Uvoľnili sa lístky na majstrovstvá

TA3 TASR
9.5.2019 12:01

Deň pred otvorením hokejových MS v Bratislave a Košiciach hlásia organizátori 99,9-percentnú pripravenosť. Novinkou je, že k dispozícii je ďalších sto lístkov na každý duel slovenského tímu v košickej A-skupine.

Dobrá správa pre fanúšikov. Uvoľnili sa lístky na majstrovstvá
SITA/Ivan Fleischer

Mestá sú pripravené

"Môžeme v tejto chvíli s radosťou konštatovať, že obe mestá sú pripravené na organizovanie tohto významného športového sviatku. To je veľmi pozitívne. Mali sme míting ohľadom príprav, rozprávali sme sa s jednotlivými výpravami a nezaregistrovali sme žiadne negatíva. To nebýva zvykom, vždy sa nájdu nejakú chybičky či nedostatky. Všetky výpravy sú ale teraz spokojné, dokonca aj Rusi, ktorí vždy zvykli mať nejaké pripomienky," uviedol generálny sekretár Medzinárodnej hokejovej federácie Horst Lichtner na tlačovej konferencii v Bratislave.

Šampionát rozsiahlym spôsobom pokrývajú svetové médiá. Zápasy sa budú televíziami vysielať do 151 teritórií, dianie na každom zo štadiónov bude snímať počas zápasu 30 kamier. Organizátori vystavili celkovo 13.500 akreditácií. Predseda organizačného výboru MS Igor Nemeček takisto vyzdvihol, že v Košiciach a ani v Bratislave nezaznamenal žiadne obavy ani výraznejšie pripomienky od výprav či predstaviteľov IIHF. "V tejto chvíli sme na 99,9 percenta pripravení. Finišujeme už len s drobnými vecami ako je čistenie hál, keďže v uplynulých dňoch sa prinieslo do nich obrovské množstvo materiálu a tým pádom aj veľa špiny," povedal Nemeček.

Vo fanzónach sa bude súťažiť

Pre fanúšikov je významnou správou, že sa organizátorom podarilo uvoľniť na každý zápas slovenského tímu v Košiciach ďalších extra sto vstupeniek, čiže dohromady 700 lístkov na sedem duelov SR v základnej skupine. Fanúšikovia ich budú môcť vyhrať cez súťaže vo fanzónach. "Pripomíname všetkým návštevníkom, aby prišli na štadión minimálne hodinu, hodinu a pol pred zápasom. Môže totiž dlhšie trvať, kým všetci prejdú bezpečnostnými kontrolami. Keď nimi vstúpia do tzv. čistej zóny, môžu sa už potom voľne pohybovať v hale," upozornil Nemeček.

Do dejísk MS postupne prichádzajú jednotlivé hráčske výpravy. V Bratislave sa nachádza už šesť z osem účastníkov, v stredu večer prileteli Rusi, vo štvrtok sa očakával príchod Lotyšov a Rakúšanov. V Košiciach je už ubytovaných všetkých osem tímov, od štvrtka tak prebiehali oficiálne tréningy na hlavných i vedľajších plochách oboch štadiónov.

Vo štvrtok popoludní sa chystal prvýkrát zasadnúť direktoriát MS. Večer sa mal uskutočniť testovací zápas, na ktorom sa mali simulovať rôzne situácie ako je zranenie hráča či prasknutie plexiskla. "Po ňom budeme môcť konštatovať, že sme naplno pripravení," uviedol Nemeček, ktorý takisto ocenil kvalitu ľadových plôch v oboch arénach. "Vlani som bol za IIHF na šampionáte v Dánsku a videl som, aké majú problémy s ľadom. My sme v tomto smere nechceli nič podceniť, zvlášť keď MS štartujú najneskôr vo svojej histórii - až 10. mája a očakávame počas šampionátu jasné a teplé počasie. Prišli sem experti IIHF na ľad, ktorí boli skontrolovať jeho kvalitu už cez Kaufland Cup. Momentálne sú na Slovensku už týždeň, pričom spolupracujú s oboma arénami," dodal šéf OV MS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok