Diplomat v USA zahynul počas dokazovania svojej dôveryhodnosti

TA3 TASR
16.11.2017 10:58

Austrálsky diplomat Julian Simpson zomrel po páde z terasy apartmánu na siedmom poschodí v newyorskej mestskej časti Manhattane po tom, ako sa údajne zapojil s priateľom do nebezpečnej "hry na dôveru". S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra AP.

Diplomat v USA zahynul počas dokazovania svojej dôveryhodnosti
SITA/AP ilustračné

Simpson spolu s ďalšími svojimi priateľmi vystúpil v stredu 15. novembra neskoro večer na strešnú terasu budovy, aby si odtiaľ vychutnali výhľad na svetlá Empire State Building, uviedla newyorská polícia. Budovu nasvietili dúhovými farbami na počesť výsledkov korešpondenčného hlasovania, v ktorom Austrálčania podporili manželstvá osôb rovnakého pohlavia.

Podľa polície sa Simpson začal správať dôvernejšie k jednej zo žien, čo rozhnevalo jej manžela. Muži následne vyšli na terasu bytu na siedmom poschodí, kde Simpson vystúpil na rímsu balkóna a zaklonil sa, aby tak dotknutému mužovi dokázal svoju dôveryhodnosť. Keď sa však Simpson chcel zachytiť o mužovu natiahnutú ruku, pošmykol sa a dopadol na mezanín medzi prvým a druhým poschodím vonkajšieho schodišťa, dodala polícia.

Simpson (30) bol členom austrálskej misie pri OSN v New Yorku. Austrálske ministerstvo zahraničných vecí a obchodu uviedlo, že je v kontakte so Simpsonovými príbuznými, ktorí požiadali o súkromie. Austrálsky premiér Malcolm Turnbull označil Simpsonovu smrť za "šokujúcu tragédiu" a v televíznom vysielaní vyjadril jeho rodine sústrasť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok