Zrušili koaličnú radu, ktorá mala rozhodovať o sociálnom balíku

TA3 TASR
24.4.2019 15:14

Koaličná rada, ktorá mala riešiť aj balíček sociálnych opatrení, bola zrušená. Potvrdil to hovorca predsedu parlamentu Andreja Danka Tomáš Kostelník s tým, že nový termín Koaličnej rady by mohol byť v najbližších dňoch.

"Dnes mala byť Koaličná rada, ktorá sa ale najskôr posúvala a následne sa na poslednú chvíľu úplne zrušila. Slovenská národná strana aj s pánom predsedom boli nachystaní, mali pripravené body, ktoré chceli so svojimi partnermi odkonzultovať," priblížil Kostelník s tým, že sa Koaličná rada musí presunúť na iný termín, ktorý zatiaľ nie je určený. "Ale verím, že to bude v najbližších dňoch," dodal.

"Za stranu Smer-SD môžem potvrdiť, že Koaličná rada bola presunutá, respektíve odložená, zatiaľ na neurčitý termín," skonštatoval hovorca Smeru-SD Ján Mažgút. Dôvody, pre ktoré bola Koaličná rada zrušená, mu nie sú známe. "Nemám informáciu, že by strana Smer-SD neinformovala svojich koaličných partnerov," doplnil Mažgút. Zároveň uviedol, že nemá informácie o tom, či sa bude o bodoch rokovať na májovej alebo júnovej schôdzi parlamentu.

Lídri koaličných strán Smer-SD, SNS a Most-Híd mali hovoriť o balíku sociálnych opatrení, s ktorým by koalícia mala prísť v júni. Potvrdil to premiér Peter Pellegrini pred rokovaním vlády. Návrhy SNS zahŕňajú 15-percentnú daň z príjmov právnických osôb z určitého obratu, úpravu dane z pridanej hodnoty na potraviny i zrušenie koncesionárskych poplatkov pre dôchodcov. Smer-SD má predstavu o požiadavkách na minimálnu mzdu či úprave dôchodkov a Most-Híd zasa o odpočítateľnom základe dane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok