Sock v náročnom zápase triumfoval nad ostrieľaným Čiličom

TA3 SITA
14.11.2017 23:13

V skupine Borisa Beckera na turnaji majstrov v Londýne si Američan Jack Sock poradil s Marinom Čiličom a udržal sa v hre o postup do semifinále. Vo vyrovnanom súboji mal Chorvát o niečo lepšie štatistiky, lenže na úspešný výsledok mu to nestačilo.

Debutant medzi elitou Sock sa proti dobyvateľovi newyorských grandslamových US Open 2014 Čiličovi dostal v treťom sete zo stavu 0:3 na gemy, resp. z manka 2:4 v neskoršom tajbrejku.

"Tento zápas veru patril do kategórie tých náročnejších," uznal Sock podľa BBC a prezradil perličku zo zázemia: "Zatiaľ je to celkovo zaujímavý deň. O štvrtej ráno sa totiž rozozvučal hlásič požiarneho poplachu a museli sme opustiť budovu. V Londýne sa mi však páči, panuje tu úžasná atmosféra, človek sa cíti ako doma. Som nadšený, že sa mi podarilo zvíťaziť a udržať si tým šancu."

Jayom Bergerom trénersky vedený Sock je prvým Američanom na ATP Finals od sezóny 2011 (Mardy Fish). Dosiaľ posledným hráčom z USA so zápasovým úspechom na "Masters" bol Andy Roddick spred desiatich rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok