Fica naďalej stráži ochranka. Dôvody sú závažné, hovorí Saková

TA3 TASR
17.4.2019 11:52

Bývalý premiér Robert Fico bude mať naďalej ochranku. Pred rokovaním vlády to povedala ministerka vnútra Denisa Saková. Dôvody na ochranu podľa jej slov naďalej trvajú.

Remišová ukázala prototypy aplikácií, ktoré majú pomôcť pri cestovaní
TASR/Jakub Kotian

"Mala som stretnutie zhruba pred týždňom a pol s riaditeľom Úradu na ochranu ústavných činiteľov a som s ním preberala jednotlivé podklady a jednotlivé argumenty, ktoré sú natoľko závažné, že ochranka je poskytovaná naďalej," skonštatovala.

Na otázky, či je štandard mať ochranku tak dlho po odchode z funkcie, odpovedala, že "pokiaľ existujú dôvody, ktoré sú klasifikované ako natoľko závažné, tak je to možno pre vás neštandard, ale tie dôvody tam existujú."

V septembri minulého roka Saková informovala, že žiadosť expremiéra Roberta Fica o predĺženie ochrany rezort vnútra schváli. Dôvody, pre ktoré rezort rozhodol o potrebe ochrany vtedy špecifikovať nechcela, pretože podliehajú stupňu utajenia. Doplnila vtedy, že rozhodnutie budú prehodnocovať na mesačnej báze, a keď dôvody pominú, chránená osoba stráca nárok na ochranu. Fico z rovnakého dôvodu ako ministerka nekonkretizoval, prečo mu ochranu predĺžili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok