Žena, ktorej vraždu si mal objednať Rusko, má za sebou náročný výsluch

TA3 TASR
14.11.2017 13:57

V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska a ďalších troch obvinených prišla pred vyšetrovateľa vypovedať Sylvia Volzová, ktorej vraždu mali podľa polície obvinení pripravovať.

Mimoriadne vyčerpaná Volzová

Volzovú priviezli do budovy policajti. Na výsluch sa dostavili obhajcovia obvinených, pred samotným úkonom sa však k veci nechceli vyjadrovať. Po viac ako dvoch hodinách budovu Prezídia Policajného zboru opustil obhajca Mikuláša Černáka František Polák. Výpoveď Volzovej podľa neho slová jeho klienta nepotvrdzujú ani nevyvracajú. „Ona ho nepozná a on sa k nej tiež nevyjadroval,“ uviedol s tým, že ona sama sa s Černákom nestretla. O svoj život vraj obavu mala, ale nedokázala bližšie špecifikovať, akým spôsobom mala byť ohrozená. „Ale cítila nejaké tlaky na jej osobu,“ povedal obhajca.

K samotnému vyšetrovaniu prípadu advokát doplnil, že Černákova výpoveď nie je závažnejšia ako výpoveď obvineného Miloša Kaštana, pretože práve on mal byť tou prvou kontaktnou osobou zo strany obvineného Ruska.

Výsluch Sylvie Volzovej trval približne štyri hodiny. „Ten výsluch bol dosť dlhý a pre ňu veľmi náročný. Naozaj bola mimoriadne vyčerpaná,“ povedal právny zástupca Volzovej Roman Kvasnica. Podľa jeho slov sa o skutočnosti, v akom bola v roku 1997 ohrození, dozvedela od polície. Náznaky ohrozenia však v roku 1997 pociťovať mala. „Ona to nevedela špecifikovať. Aj dnes povedala vyšetrovateľovi, že nepodávala trestné oznámenie, pretože ona nemala žiaden konkrétny dôkaz,“ doplnil Kvasnica.

Hovoriť chce pri ďalšom výsluchu

V prípade exministra hospodárstva Pavla Ruska a ďalších troch obvinených už vypovedali ako svedkovia napríklad Ján Kán, bývalý blízky človek bosa Černáka, bývalá manželka Pavla Ruska – Viera, prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, bývalá blízka spolupracovníčka expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová či podnikateľ Marián Kočner.
Rusko je po rozhodnutí okresného súdu momentálne vo väzbe. Voči jeho rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Ruskov obhajca minulý týždeň uviedol, že výsluchom Sylvie Volzovej a jeho klienta „sa ukončí nejaká prvá fáza tých výpovedí a potom bude možné trochu bližšie ich hodnotiť“. Dodal vtedy, že jeho klient sa chce k prípadu ešte taktiež vyjadriť v ďalšom výsluchu. „Bude nutné reagovať na niektoré skutočnosti a plánuje to v podstate aj vyšetrovateľ,“ uviedol.

Bývalý minister hospodárstva Pavol Ruska je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok