Futbalisti Slovana vyhrali nad Zlatými Moravcami 3:0

TA3, SITA
21.4.2012 19:43

ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce 3:0 (2:0)

Na dvojgólovom vedení Slovana v prvom polčase stretnutia so Zlatými Moravcami mal najväčšiu zásluhu stredopoliar "belasých" Milinkovič. Už v 9. min otvoril skóre stretnutia, keď ukážkovo obišiel brankára hostí Kuciaka a loptu poslal do odkrytej bránky. Tvorivý stredopoliar domácich mal prsty aj v druhom góle, keď jeho tvrdú prízemnú strelu v 35. min pohotovo dorazil do siete Mészáros. V tom čase už hostia hrali bez vylúčeného Pavloviča, ktorého v 30. min poslal z ihriska rozhodca Jaška za faul na prenikajúceho Pauscheka. V prvom polčase mal viac z hry Slovan a brankár hostí Kuciak niekoľkokrát zachránil ViOn pred inkasovaním gólu. Prvýkrát tak urobil v 13. min, keď zachraňoval pred dôrazným Smetanom. V 32. min mu pri obhajovaní bránky pomohol obranca Majerník, ktorý včas odkopol polovysokú prihrávku Bagayoka. Hostia bránku Kováča ohrozili až v 42. min, no hlavička Brčáka tesne minula bránku.

Po zmene strán už v 48. min Kuciak včas zachránil na päťke pred Mészárosom. O desať minút neskôr sa vyznamenal domáci brankár Kováč, ktorý nohami vyrazil samostatný nájazd Hodeka. Domáci mohli v 60. a 65. min zvýšiť, v prvom prípade dvojica Smetana a Mászáros nedostihli prihrávku Pirosku a v druhom polovysoký center Pauscheka. Čo sa nepodarilo im dvom sa podarilo v 63. min Konečnému, ktorý využil chybu Kuciaka a zo 14 metrov trafil opustenú bránku Zlatých Moraviec. Kuciak svoju chybu odčinil v 75. a 78. min, keď s prehľadom zlikvidoval hlavičky Smetanu a Szarku. Gól hostí v 83. min neplatil pre postavenie mimo hry jeho autora Hodeka. V 83. min so šťastím "vychytal" Bernátha, a aj vďaka jeho zákrokom vyhral Slovan rozdielom triedy.

ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce 3:0 (2:0)
Góly: 9. Milinkovič, 35. K. Mészáros, 63. Konečný, ŽK: 83. Hodek (Zlaté Moravce), ČK: 30. M. Pavlovič (Zlaté Moravce), rozhodovali: Jaška - Balko, Benko, 1750 divákov 

Zostavy: 
Slovan: P. Kováč - Bagayoko (53. Konečný), Kladrubský, Jánošík (46. Halenár), Pauschek - K. Mészáros, Kopúnek, Grendel, Milinkovič - Piroska (74. Szarka), O. Smetana 
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, M. Pavlovič, Pavol Majerník, Candrák - Orávik, Martin Luhový (39. Pintér), Paur, M. Hruška - Hodek (89. Lukáš Kováč), Brčák (70. Bernáth)

Vladimír Weiss (tréner Slovana Bratislava): "Dnes som spokojný iba s víťazstvom, lebo tá hra, ktorú sme produkovali najmä v druhom polčase ma sklamala. Proti desiatim musíme hrať inak. Očakával som ďaleko lepší druhý polčas, bolo to bez pohybu, hráči sa nepresadzovali, hrali alibisticky, nikto na seba nechcel zobrať zodpovednosť. Náskok Žiliny a Trnavy je už dosť veľký, pôjdeme od zápasu k zápasu, uvidíme, čo z toho bude. Ak však chceme bojovať o titul, budeme musieť hrať iným spôsobom.

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Ťažko sa mi hodnotí toto stretnutie. Určite sme mali o tomto zápase inú predstavu, no v mužstve máme veľmi veľkú maródku. Ako sa hovorí, keď je citrón vyžmýkaný, ťažko z neho žmýkať ešte viac. Do zápasu sme zle vstúpili, domácim sme darovali prvý gól, potom prišlo vylúčenie a vzápätí druhý gól. Slovan bol lepším mužstvom, my sme sa nevedeli dostať do žiadnej šance. Paradoxom však je, že v druhom polčase sme si vypracovali štyri šance, z ktorých sme mohli dať dva góly. Vrásky na čele nám spôsobilo vylúčenie Pavloviča, pretože nás odvetné semifinálové stretnutie Slovenského pohára."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok