Štatistici zverejnili najnovšie údaje o HDP a zamestnanosti

TA3 TASR
14.11.2017 10:08

Naša ekonomika si medziročne polepšila o 3,3 percenta, zverejnili štatistici, ktorí informovali o hlavných ukazovateľoch pre tretí štvrťrok. Zamestnanosť podľa nich medziročne narástla o 2,3 %.

Štatistici zverejnili najnovšie údaje o HDP a zamestnanosti
SITA

Slovenská ekonomika ku koncu 3. štvrťroka tohto roka medziročne vzrástla o 3,3 %. Po očistení výsledkov o sezónne vplyvy sa hrubý domáci produkt zvýšil medziročne o 3,4 %. Vyplýva to z najnovších údajov, ktoré v utorok zverejnil Štatistický úrad SR. Medzikvartálny rast HDP ku koncu 3. štvrťroka predstavoval 0,8 %. V bežných cenách vzrástol HDP v 3. štvrťroku medziročne o 4,9 % a dosiahol tak objem 22,288 miliardy eur.

Ku koncu 3. štvrťroka tohto roka na Slovensku pracovalo viac ľudí. Celková zamestnanosť dosiahla 2,39 milióna ľudí. V 3. štvrťroku medziročne vzrástla celková zamestnanosť o 2,3 %. Po očistení o sezónne vplyvy sa celková zamestnanosť zvýšila medziročne tiež o 2,3 %. Medzikvartálny rast celkovej zamestnanosti bol na úrovni 0,6 %.

Rýchly odhad hrubého domáceho produktu a zamestnanosti bude na základe ďalších dostupných štatistických a administratívnych údajov spresnený. Tieto výsledky budú zverejnené 5. decembra tohto roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok