Zvrat v prípade Kuciak. Ku streľbe na novinára sa priznal niekto iný

TA3 TASR SITA
11.4.2019 17:05

Miroslav Marček sa na výsluchu v Národnej kriminálnej agentúre v Nitre priznal, že strieľal vo Veľkej Mači na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Obvineného po výsluchu zobrali do Sládkovičova a Veľkej Mače. Tam s ním vyšetrovatelia robia ďalšie úkony.

Po výpovedi nastal zvrat

Miroslava Marčeka priviezla polícia na benzínovú pumpu v Sládkovičove. Odtiaľ smerovala kolóna do Veľkej Mače. Ako prvá priniesla informáciu RTVS. Obvinený sa priznal k streľbe na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú a Tomáš Szabó mal byť šoférom. Po výpovedi Marčeka tak nastal v prípade zvrat. Polícia doteraz pracovala s verziou, že Miroslav Marček je šoférom a Tomáš Szabó strelcom.

Marčeka dopoludnia priviezli na NAKA v Nitre kukláči. Na sebe mal nepriestrelnú vestu. V prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej figuruje ako vodič, ktorý na miesto vraždy údajne priviezol strelca. Potom ho čakal na neďalekom futbalovom ihrisku. Do pobočky Národnej kriminálnej agentúry prišli aj advokáti ďalších obvinených. Medzi nimi aj advokát Mariana Kočnera, Marek Para. "Mohol požiadať sám o výsluch, prípadne jeho obhajca. Tých dôvodov môže byť viac, uvidíme, ako bude výsluch prebiehať," uviedol Para.

Kto je kto v prípade Kuciak:

Údajný objednávateľ vraždy: M. Kočner

Údajná objednávateľka, sprostredkovateľka a Kočnerova "volavka": Alena Zsuzsová

Údajný sprostredkovateľ, ktorý spolupracuje s políciou: Zoltán Andruskó

Údajný strelec a bývalý vyšetrovateľ: Tomáš Szabó

Údajný pomocník a šofér, bývalý vojak: Miroslav Marček

Hovorili aj o Kolárove

Minulý týždeň priviezla NAKA Marčeka do Kolárova. Podľa informácií boli na troch miestach. Pred učiteľskými bytmi, na sídlisku a pred domom zavraždeného podnikateľa Petra Molnára. Toho podľa výpovede ďalšieho obvineného Zoltána Andruskóa zlikvidoval práve Miroslav Marček a Tomáš Szabó. Uviedol to v uznesení o vznesení obvinenia Marianovi Kočnerovi z objednávky vraždy Jána Kuciaka. "On začal riešiť, komu to dá spraviť a k tomuto oslovil Tomáša Sz. a Miroslava M., pretože zabili v Kolárove podnikateľa Petra Molnára, bola im povedaná aj odmena, ktorú by dostali," je napísané v uznesení o obvinení.

Podľa výpovede Zoltána Andruskóa, ktorá je v uznesení o obvinení Mariana Kočnera, sa mu k vražde Molnára Marček a Szabó priznali. "V roku 2017 sa stala vražda v Kolárove, následne deň na to boli chlapci u neho, a to Miroslav M. a Tomáš Sz. a nepriamo sa mu mali priznať k spáchaniu tejto vraždy a následne vedel, že chlapci sú na takéto veci schopní," píše sa v uznesení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok