Mŕtvoly, násilie a plač. Kino pustilo deťom upútavku na horor

TA3 SITA
8.4.2019 17:27

Zdesenie detských divákov a tiež ich rodičov vyvolal zvláštny marketingový ťah kina v anglickom Essexe, kde pred premietaním kresleného filmu Peppa Pig: Festival of Fun o obľúbenom prasiatku Peppovi púšťali divákom upútavky na psychologický horor Mama a mysteriózny horor Syn temnoty.

Mŕtvoly, násilie a plač. Kino pustilo deťom upútavku na horor
TASR/Oliver Ondráš

Ako popisujú viacerí rodičia, deti, z ktorých niektoré nemali ani rok, sa v kine všetky zborovo rozplakali. V upútavkach totiž bolo okrem iného vidno mŕtvoly, sexuálne násilie či dieťa v strašidelnej maske. Charlie Jones, ktorá pracuje ako novinárka v britskej BBC, bola na tomto premietaní so svojou dvojročnou dcérou Annie a desaťmesačným synom Fredom.

"Pokúšala som sa dcére počas upútaviek zakrývať oči, povedala som jej, že sú to také hlúpe filmy pre maminy a tatinov. Ale všade okolo plakali deti, takže z toho bola zmätená a začala plakať tiež," povedala Jones. Jej dcéra bola podľa nej rozrušená až do konca premietania. "Normálne by som očakávala, že bude pri prasiatku Peppovi spievať a tancovať, ale bola vážne rozrušená," povedala nahnevaná matka. Kino sa za tento omyl rodičom ospravedlnilo a oznámilo, že prešetruje, ako k takejto chybe mohlo dôjsť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok