Záverečná príprava začala prehrou, Švédom sme nedali ani gól

TA3 SITA
4.4.2019 19:27

Slovenskí hokejoví reprezentanti podľahli Švédom 0:4 v úvodnom zápase záverečnej prípravy pred majstrovstvami sveta, ktoré sa uskutočnia od 10. do 26. mája v Bratislave a Košiciach. V jubilejnom 40. súboji s "troma korunkami" si pripísali už 27. prehru, okrem toho majú na konte desať víťazstiev a tri remízy.

Záverečná príprava začala prehrou, Švédom sme nedali ani gól
TASR/Henrich Mišovič

Národný tím SR na ľade v Topoľčanoch od začiatku ťahal za kratší koniec. Aktívnejší úradujúci svetoví šampióni sa ujali vedenia už po štyroch minútach zásluhou Daniela Zaara a v druhej tretine zvýšili svoj náskok vďaka Viktorovi Svedbergovi a Dennisovi Rasmussenovi. Severania v záverečnom dejstve kontrolovali hru a brankárovi Jhonasovi Enrothovi pomohli k čistému kontu. Navyše, tesne pred koncom duelu ešte využil presilovku Leon Bristedt.

Slovenskí hokejisti odohrajú pred štartom domáceho svetového šampionátu ešte osem prípravných duelov. Počas nasledujúcich aprílových týždňov ich čakajú dvojzápasy proti Nemecku (11. 4. v Kaufbeurene a 13. 4. v Garmisch-Partenkirchene), Rakúsku (19. 4. v Salzburgu a 20. 4. v Innsbrucku) a Česku (26. 4. v Trenčíne, 27. 4. v Nitre). V máji si zmerajú sily v Poprade s tímom Veľkej Británie (4. 5.) a prípravu uzavrú súbojom s Nórskom v Michalovciach (7. 5.).

Slovensko - Švédsko 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Góly: 4. Zaar (Brithén, Arnesson), 30. Svedberg (Kellman), 37. D. Rasmussen (Holm), 58. Bristedt (Brithén)
Vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano, Müllner - Gegáň, Rojík (všetci SR)

Slovensko: J. Hudáček - Grman, Sersen, Martin Chovan, Trška, Štajnoch, M. Rosandič, Jánošík - Tybor, M. Sukeľ, Puliš - M. Bakoš, Gríger, L. Nagy - Kudrna, Cingel, Liška - Paulovič, Buc, T. Mikúš

Švédsko: Enroth - Bengtsson, Holm, Bertilsson, Svedberg, Arnesson, J. Andersson - Strömwall, Lander, Boqvist - Zaar, Brithén, Bristedt - Sandin, D. Rasmussen, Elvenes - Brodecki, Kellman, Mastomäki

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok