Petra Vlhová sa po triumfe nad Shiffrinovou zastavila na Slovensku

TA3 TASR
12.11.2017 21:50

Petra Vlhová pristála v nedeľu na viedenskom letisku už ako trojnásobná víťazka pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní. V sobotu sa radovala v úvodnom slalome sezóny vo fínskom Levi a pred zámorským pokračovaním zamierila na niekoľko dní domov.

Slovenská reprezentantka potvrdila, že sa jej v Levi darí. Pred štyrmi rokmi tam zvíťazila v slalome Európskeho pohára, vlani tam štartovala po prvý raz vo SP a umiestnila sa tretia. "Všetko je o tom, ako sa zobudím a ako mi vyjde jazda. Keď sa to však vezme takto, asi mi ten kopec sedí a začnem ho mať asi aj rada," povedala Vlhová. Vlhovej premiérové prvenstvo v SP bolo v decembri 2015, potom bola trikrát tretia a raz druhá. Nasledovali dve víťazstvá, obe dosiahla nad Mikaelou Shiffrinovou.

vlhova2_7f000001-b420-cc90.jpg

V Killingtone je 25. novembra na programe obrovský slalom, o deň neskôr sa pôjde špeciálny. V ňom bude mať slovenská lyžiarka príležitosť na tretí triumf nad Shiffrinovou za sebou. Na domácom snehu americkej favoritky už zvíťazila v marcovom finále minulej sezóny SP v Aspene. "Teraz idem domov na tri dni, budeme sa venovať kondičnej príprave s mojím kondičným trénerom. Šestnásteho novembra ideme trénovať do Rakúska a 22. odletíme už do Killingtonu," priblížila Vlhová svoje nadchádzajúce plány.

Predtým sa dvakrát za sebou z úspechu za účasti Shiffrinovej tešila Rakúšanka Marlies Schildová v decembri 2013, keď Američanka mala osemnásť rokov a obsadila dvanástu a druhú pozíciu. Aj z tohto pohľadu sa 22-ročná Slovenka zaradila do naozaj elitnej spoločnosti: "Marlies som vnímala ako veľký vzor, pretože čo zišla, to vyhrala. Ona bola v podstate ako Shiffrinová, víťazila o sekundu a pol, o dve. Je pekné, keď takto lyžujem."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok