Rokovanie o brexite narušili aktivisti. Polonahí vbehli do siene

TA3 TASR
1.4.2019 22:02

Skupina jedenástich polonahých ekologických aktivistov narušila rokovanie poslancov Dolnej snemovne britského parlamentu o tzv. brexite.

Rokovanie o brexite narušili aktivisti. Polonahí vbehli do siene
SITA/AP

Demonštranti z organizácie Extinction Rebellion sa vo verejnej sieni Dolnej snemovne vyzliekli do spodnej bielizne počas toho, ako poslanci debatovali o brexite. Niektorí z nich mali na telách nápisy "SOS" a "Prestaňte strácať čas". Cieľom protestu bolo podľa skupiny "upriamiť pozornosť politikov na klimatickú a ekologickú krízu".

"Som už unavený z toho, koľko času a zdrojov naša vláda minula na to, aby mohla neustále reorganizovať ležadlá na Brexitanicu," uviedol na margo protestu jeden z demonštrantov. Privolaní príslušníci polície skupinu demonštrantov vyviedli z budovy, a to aj napriek tomu, že niektorí protestujúci si prilepili ruky k skleneným mantinelom. Polícia ďalej uviedla, že aktivisti boli zadržaní za "vzbudzovanie verejného pohoršenia". Ako píše agentúra AP, poslanci pokračovali v rokovaní o brexite, pričom k incidentu sa vyjadrili iba niektorí.

Konzervatívec Nick Boles sa v tejto súvislosti nechal počuť, že "schopnosť ignorovať zbytočnú nahotu je už od dávnych čias vskutku britskou vlastnosťou".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok