Kiska bol vypovedať na NAKA o údajnom Ficovom vydieraní

TA3 TASR
20.3.2019 10:41

Prezident Andrej Kiska bol vypovedať na Národnú kriminálnu agentúru v Bratislave v súvislosti s údajným vydieraním Robertom Ficom. Trestné stíhanie v tomto prípade začala polícia koncom februára. Expremiéra mal prezidenta vydierať, že ak ho nevymenuje do funkcie šéfa ústavného súdu, zintenzívnia sa útoky voči nemu.

"Išlo o prvý výsluch," potvrdil pred novinármi Kiskov advokát Daniel Lipšic. Prezident podľa neho vypovedal ako poškodený svedok a vo veci nie sú vylúčené ďalšie výsluchy. Vypočuť by mohli Roberta Fica, ale aj Petra Pellegriniho a Bélu Bugára ako údajných svedkov vydierania. "Prezident opísal stretnutia s relevantnými osobami, priložili sme k tomu aj ďalšie dôkazy, ktoré potvrdzujú výpoveď prezidenta. Teraz bude na vyšetrovateľoch a dozorujúcom prokurátorovi, aké ďalšie úkony budú vykonávať," dodal po výsluchu Lipšic.

Prezident Kiska 22. februára hovoril, že ho mal predseda Smeru-SD Robert Fico vydierať v súvislosti s voľbou kandidátov na ústavných sudcov a jeho ambíciou byť predsedom Ústavného súdu SR. Kiska si tiež myslí, že trestné stíhanie konateľa jeho spoločnosti KTAG je Ficovou pomstou za to, že ho Kiska nevymenuje za predsedu Ústavného súdu SR. Fico obvinenia odmieta.

Predseda Smeru-SD hovoril, že je pripravený okamžite vypovedať vo veci údajného vydierania prezidenta. Naznačil, že to nebol on, ale Kiska, kto sa pokúšal ovplyvňovať orgány činné v trestnom konaní. Expremiér tiež zopakoval, že Kiska klamal pri financovaní prezidentskej kampane. Fico deklaroval, že má záujem, aby sa obvinenie zo strany Kisku prešetrilo čo najrýchlejšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok