Rusi ponúkli bývalému škótskemu premiérovi vlastnú talkshow

TA3 TASR
10.11.2017 12:41

Bývalý škótsky premiér Alex Salmond bude mať svoju talkshow na ruskej televíznej stanici RT. V pripravovanom programe budú hostia zo sveta politiky, obchodu a zábavného priemyslu. Televízia, ktorá je označovaná za propagandistický kanál, je dostupná aj v Británii.

Rusi ponúkli bývalému škótskemu premiérovi vlastnú talkshow
SITA/AP

"Po 30 rokoch v politike sa skutočne teším na možnosť vidieť veci z iného uhla. Nechcem však ľudí pranierovať, ale odhaľovať viac z ich osobnosti, ktorá je pod povrchom ich verených pozícií. Divák dostane z neformálneho štýlu tejto relácie omnoho viac informácií i zábavy," povedal o svojej talkshow Salmond.

Expremiér vyhlásil, že nemá problém so spoluprácou s RT, ktorá býva často kritizovaná západnými médiami za propagovanie záujmov Moskvy, pokiaľ mu bude umožnené slobodne a bez cenzúry vyjadriť svoj názor. Talkshow bude mať premiéru 16. novembra a jej vysielací čas bude trikrát vo štvrtok.

Salmond, bývalý líder Škótskej národnej strany, bojujúcej za osamostatnenie Škótska, dodal, že na stanici RT, pôvodne nazývanej Russia Today, sa v minulosti objavilo množstvo britských politikov vrátane ministra zahraničného obchodu Liama Foxa, lídra labouristov Jeremyho Corbyna alebo predsedu liberálnych demokratov Vincea Cabla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok