Ak prijmeme doláre na letiská, SNS odíde z vlády, povedal Danko v TA3

TA3 SITA
10.3.2019 13:34

Slovenská národná strana odíde z vlády, ak Slovensko neodmietne 105 miliónov dolárov od USA na modernizáciu vojenských letísk. V našej relácii V politike to povedal predseda SNS a parlamentu Andrej Danko s tým, že o tejto téme už nechce ani rokovať.

Ak prijmeme doláre na letiská, SNS odíde z vlády, povedal Danko v TA3
TA3

Prekážajú mu cudzí vojaci

„Musíme si z vlastných zdrojov financovať svoje projekty,“ zdôraznil. Danko si myslí, že ak Slovensku zmodernizuje vojenské letiská americká armáda, bude ohrozená slovenská suverenita. „Ani meter štvorcový nemôžeme dať do správy iného štátu,“ vyhlásil s tým, že SNS prekáža každý jeden cudzí vojak na území Slovenska. „Nikto sem zo žiadnej armády nepríde, inak SNS odíde z vlády,“ pohrozil Danko.

Slovensko a USA o finančnej podpore na modernizáciu vojenských letísk v Kuchyni a na Sliači rokujú viac než dva roky. Poskytnutie podpory umožní pripravovaná Dohoda o obrannej spolupráci s USA. SNS sa obáva, že Američania neponúkajú peniaze bez ďalších podmienok a budú žiadať tesnejšiu vojenskú spoluprácu a prítomnosť na území Slovenska.

Obhajoval vzťahy s Ruskom aj Volodina

Danko dnes tiež obhajoval svoje vzťahy s Ruskom a predsedom Štátnej dumy Viačeslavom Volodinom, ktorý je podľa neho „vážený politik“ napriek tomu, že EÚ uvalila voči jeho osobe sankcie. „Rusko je pre nás prínosné z hľadiska kontaktov. Ja sám som získal obrovské známosti,“ zdôraznil Danko a dodal, že Slovensko je schopné najlepšie presadiť sa len na ruskom trhu, nie na americkom. „Je to jediný trh ako naše odbytisko,“ vyhlásil. Informoval tiež, že aj z tohto dôvodu odcestuje v júni opäť do Ruska aj so slovenskými podnikateľmi. Danko zároveň kritizoval západné krajiny vrátane EÚ.

Danko sa tiež vyjadril, že koaličná rada nemá podľa neho žiadnu legitimitu, je „len diskusným fórom“. On sám sa snaží byť serióznym partnerom, no koaliční partneri ignorujú niektoré požiadavky SNS na zastavenie rastu cien potravín, či energií. Zároveň priznal, že v koalícii momentálne existuje napätie medzi predsedom Smeru-SD Robertom Ficom a lídrom Mostu-Híd Bélom Bugárom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok