Poliačik potvrdil, že odchádza zo strany Sloboda a Solidarita

TA3 SITA TASR
8.11.2017 15:00

Špekulácie sa potvrdili. Martin Poliačik odchádza zo strany SaS, v ktorej bol od začiatku. Poliačik sa dlhodobo nezhoduje s predsedom Richardom Sulíkom v otázke utečencov či pri iných liberálnych témach.

Budú nasledovať ďalší?

"Áno, odchádzam. Podrobnosti oznámim vo štvrtok na spoločnej tlačovej konferencii s Richardom Sulíkom," povedal Poliačik s tým, že na tlačovke povie aj to, ako to bude ďalej s jeho pôsobením v parlamentnom výbore pre nezlučiteľnosť funkcií. Je jeho predseda. "Ak je táto informácia pravdivá, bude mi to veľmi ľúto," povedal o Poliačikovom odchode Juraj Droba ešte predtým, ako sa vyjadril Poliačik.

"Dlhoročný člen strany Sloboda a Solidarita a poslanec Martin Poliačik sa rozhodol opustiť naše rady. Nebudeme skrývať prítomnosť dlhodobých názorových rozdielov na niektoré špecifické otázky. Vždy sa nám však darilo hrany obrusovať na základe otvorenosti, dobrej vôle a vzájomného rešpektu. Prajeme mu veľa úspechov v ďalšej politickej práci," reagovala SaS.

Poliačikovo meno sa spomína v súvislosti s Progresívnym Slovenskom. Podľa informácií TASR Poliačik oslovil PS. Majú k sebe blízko a rozprávajú sa. Údajne nie je vylúčené, že liberálov odchod môžu nasledovať aj ďalší členovia SaS.

Nezhody v otázke migrácie

O Poliačikovom odchode sa hovorilo už dávnejšie. S predsedom SaS Richardom Sulíkom sa Poliačik rozchádzal v postoji k utečencom. Sulík vtedy hovoril, že Poliačik uletel a je na ňom, či v strane zostane, alebo nie. Poliačik tvrdil, že pokiaľ bude vôľa meniť veci a posúvať ich dopredu, nevidí dôvod na odchod z SaS. V marci 2017 bol Poliačik zvolený do Republikovej rady SaS.

Liberálov len pred pár mesiacmi opustil Jozef Mihál, ktorý sa pridal k Miroslavovi Beblavému a ďalším nezradeným poslancom a zakladajú politickú stranu Spolu - Občianska demokracia. Svojho času z SaS odišla väčšia skupina ľudí okolo Jozefa Kollára, ktorí boli nespokojní s vedením strany.

Stalo sa tak po tom, čo Jozef Kollár neuspel vo voľbe predsedu SaS, a tým sa stal opäť Richard Sulík. SaS je dlhodobo podľa prieskumov verejnej mienky najsilnejšia opozičná politická strana. Aktuálne sa jej preferencie pohybujú okolo 15 percent.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok