Majtán jediným gólom zariadil výhru Žiliny nad Trnavou

TASR
20.4.2012 21:57

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v šlágri 28. kola Corgoň ligy nad Spartakom Trnava 1:0 a na čele tabuľky majú so ziskom 55 bodov trojbodový náskok práve pred svojim piatkovým súperom.

Majtán jediným gólom zariadil výhru Žiliny nad Trnavou
SITA

MŠK Žilina - Spartak Trnava 1:0 (1:0)
Gól: 37. Majtán. Rozhodovali: Matějek - Wilczek, Handlíř (všetci ČR), ŽK: Pečovský, Bello, Nunes - Karhan, Vyskočil, Čvirik, ČK: 77. Vyskočil, 8132 divákov.

Zostavy a striedania:
MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Pečovský, Nunes - Barčík, Gergel, Bello, Pich - Ceesay (63. Angelovič), Majtán (65. Deza, 90.+2 Škriniar)
Spartak Trnava: Kamenár - Habánek, Kaufman (16. Gross), Čvirik, Hanzel - Kuračka (66. Tomaček), Karhan - Procházka, Mikovič (74. Koubský), Gašparík - Vyskočil

Úvodná pätnásťminútovka priniesla obojstranne opatrný futbal, v ktorom diváci márne čakali na poriadny vzruch pred jednou či druhou bránou. Spartak sa s podporou hlasiviek približne 2000 priaznivcov čoraz viac tlačil do útoku a v 23. minúte pohrozil hlavičkou Vyskočila, v ofsajdovej pozícii však namieril vedľa. O prvú strelu na bránu sa postaral až po 36 minútach hry Bello, pričom Kamenár loptu s nepríjemným odrazom s námahou vytesnil na rohový kop. Žilinčania práve túto štandardnú situáciu využili na otvorenie skóre, keď Majtán z blízka dorazil loptu do siete. Domáci tak ukončili nepriestrelnosť trnavskej defenzívy, ktorá trvala dlhých 646 minút. Hostia sa v závere prvého dejstva zmohli už len na strelu Mikoviča, ktorá našla pripraveného Krnáča.

Krátko po zmene strán sa Žilina dostala do sľubnej príležitosti, Majtán však miesto prihrávky na úplne voľného Mabouku zvolil strelu, ktorú zblokovala obrana hostí a Pichovo zakončenie už nemalo potrebnú razanciu. Mabouka sa dostal k strele v 54. minúte a poriadne vystrašil Kamenára, keď z pravej strany napálil loptu do bočnej siete. Hostia sa vpredu márne snažili čosi vymyslieť, naopak sporadické ofenzívne výpady "šošoni" boli pre súperovu obranu veľkou hrozbou. V 70. minúte si postavil loptu k priamemu kopu Nunes a jeho strelu z 20 metrov zastavilo až brvno Kamenárovej sväytne. V 77. minúte musel po druhej žltej karte opustiť ihrisko Vyskočil, vzápätí však mohol Spartak vyrovnať, keď sľubnú príležitosť z vnútra šestnástky zahodil Gašparík. Trénerovi hostí v závere takmer vyšiel ťah s nasadením stopéra Koubského na hrot útoku, keď vysoký český legionár poslal v 86. minúte hlavou loptu tesne vedľa pravej žrde. Víťazstvo domácich mohol v nadstavenom čase spečatiť Pich, ale zoči-voči Kamenárovi neuspel a zápas sa tak skončil najtesnejším triumfom Žiliny.

Hlasy po zápase:
Frans Adelaar, tréner Žiliny: "Bol to naozaj dobrý zápas silných tímov, bojovalo sa o každý kúsok ihriska. Bol som milo prekvapený, ako silou disponujeme, obzvlášť keď hráči mali v nohách pohárový zápas. V závere sme si museli dať pozor na vysokých hráčov Trnavy, mali tam viacero nebezpečných situácií. Som šťastný, že sme to dotiahli do víťazného konca."

Pavel Hoftych, tréner Trnavy: "Všetkým hráčom a ľudom by som doprial, aby sa hralo v takejto atmosfére. Klobúk dole, aj čo sa týka štadióna. Prehrali sme, ale hráčom som poďakoval, lebo dali do toho všetko, hrali na hranici svojich možností. Situáciu sme si skomplikovali vylúčením Vyskočila, napriek tomu sme mohli vyrovnať, žiaľ Koubského hlavička skončila vedľa. Súper je veľmi zdatný kombinačne, ich medzihra nám robila problém. Bol to kvalitný zápas, s emóciami, tak to má byť. Gratulujem súperovi k víťazstvu."

Martin Krnáč, brankár Žiliny: "Bol to dôležitý zápas, ktorý sme zvládli. Sme veľmi radi, že to takto dopadlo. Myslím si, že o jeden gól sme boli lepší ako Trnava. Ukázali sme bojovného ducha a najmä v obrane sme toho súperovi veľa nedovolili, naopak, sami sme si vytvorili dostatok šancí po brejkoch, ktoré sme však nedotiahli do gólového konca. Atmosféra bola fantastická, bodaj by zápasov pred takouto kulisou bolo v našej lige viac. Máme pred Trnavou tri body náskok, ale pred nami je ešte päť ťažkých zápasov. Musíme zvládnuť náročný program, lebo okrem ligy hráme aj pohár. Uvidíme, ako sa s tým dokážeme vyrovnať, ale dnes sme urobili dôležitý krok smerom k zisku titulu."

Martin Vyskočil, útočník Trnavy: "Sme tri body za Žilinou a musíme čakať na jej zaváhanie, aby sme ju mohli predbehnúť. Už nemáme osud vo svojich rukách, ale nikde nie je napísané, že sa to nemôže otočiť v náš prospech. Priznám sa, že zápas ovplyvnilo moje vylúčenie, ktoré podľa mňa nemalo byť. Urobil som náznak faulu v strede ihriska a rozhodca to posúdil aj na základe signalizácie svojho kolegu, že druhá žltá a teda jasná červená. Tešiť nás môže aspoň to, že sme aj s desiatimi bojovali do konca a zatlačili Žilinčanov. Máme silné mužstvo a musí sa s nami počítať na špici tabuľky."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok