Prieskum potvrdil Mistríkove slová, Čaputová výrazne stúpla

TA3
27.2.2019 09:48

Zuzana Čaputová sa už pred odstúpením Roberta Mistríka stala favoritkou volieb. Vyplýva to z posledného predvolebného prieskumu agentúry Focus, podľa ktorého by v prvom kole boja o prezidentský palác získala až 26,3 percenta hlasov. Druhý by bol Maroš Šefčovič s 20,4-percentnými preferenciami a tretí by skončil Mistrík s podporou 13,1 percenta.

V prvom kole prezidentských volieb by koncom februára viedla Zuzana Čaputová so ziskom 26,3 percenta, nasledovaná Marošom Šefčovičom s 20,4 percenta. Stretli by sa tak v druhom kole. Tretí by skončil Robert Mistrík, ktorý medzičasom odstúpil v prospech Čaputovej, so ziskom 13,1 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý robila pre Mistríkov volebný tím od 21. do 26. februára na vzorke 1022 respondentov.

Podľa prieskumu by bol na štvrtom mieste Štefan Harabin so ziskom rovných 13 percent, Marian Kotleba by získal 8,5%, Béla Bugár 5,8%, Milan Krajniak a František Mikloško zhodne po 4,3%. Ostatní kandidáti by získali menej ako štyri percentá.

Významná udalosť v boji o post prezidenta SR sa odohrala v utorok, keď jeden z dovtedajších favoritov volieb, vedec a podnikateľ Robert Mistrík, oznámil, že sa vzdáva kandidatúry. Podporil Zuzanu Čaputovú a uviedol, že dôvodom jeho kroku boli dosiaľ nezverejnené prieskumy, ktoré hovoria "jasnou rečou". Aktuálny prieskum Focusu je zjavne jeden z nich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok