Kiska podporil Čaputovú, bude dobrou prezidentkou

TA3 TASR
26.2.2019 12:35

Prezident Andrej Kiska po odstúpení kandidáta na prezidenta Roberta Mistríka vyjadril svoju podporu Zuzane Čaputovej. Mistríkov krok zároveň ocenil a nazval ho neľahkým rozhodnutím. Uviedol to vo svojom stanovisku.

Kiska podporil Čaputovú, bude dobrou prezidentkou
Facebook.com/Andrej Kiska

„Veľmi oceňujem postoj pána Mistríka, ktorý dnes urobil veľké rozhodnutie a odstúpil v prospech teraz už jasnej favoritky Zuzany Čaputovej. Pán Mistrík dodržal slovo, že sa zachová zodpovedne. Toto rozhodnutie sa určite nerodilo ľahko, obzvlášť po náročnej kampani," uviedol prezident vo svojom stanovisku.

Hlasy slušného a spravodlivého Slovenska sa podľa neho musia spojiť za jedným silným kandidátom, respektíve kandidátkou. Podľa Andreja Kisku bude Zuzana Čaputová "dobrou prezidentkou Slovenskej republiky.“

Mistrík odstúpil z prezidentského súboja v prospech Čaputovej. Oznámil to v utorok na spoločnej tlačovej konferencii. Povedal, že sa rozhodol zodpovedne po neľahkej úvahe a na základe informácií, ktoré potvrdili náskok Čaputovej. Deklaroval, že mu ide o Slovensko a nie o vlastný prospech, a verí, že jeho rozhodnutie prispeje k zmene na Slovensku. Čaputová mu za tento krok poďakovala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok