Silný vietor pustošil Chorvátsko, v Taliansku aj zabíjal

TA3 TASR
23.2.2019 17:36

Silný vietor pustošil chorvátske pobrežie Jadranského mora, kde zhadzoval stromy, rozbíjal okná a poškodil viacero áut. Nijaké vážnejšie zranenia z tejto krajiny nehlásili. Naproti tomu v Taliansku si podobné počasie vyžiadalo už tri obete na životoch.

Skoro 200 km/h v Splite

Chorvátsky meteorologický úrad v sobotu uviedol, že v okolí prístavného mesta Split zaznamenali vietor dosahujúci v nárazoch rýchlosť 191 kilometrov za hodinu. V samotnom Splite a niektorých okolitých menších mestách uzavreli viacero ulíc.

Pre počasie bola narušená miestna pozemná, letecká i lodná doprava. V strednej časti Dalmácie vypuklo aj viacero menších požiarov. Pri ich hasení sa ľahko zranil jeden hasič. Obdobné počasie trápilo v sobotu aj Taliansko, kde v niektorých častiach vietor dosahoval v nárazoch rýchlosť 50 kilometrov za hodinu a vyžiadal si celkovo tri obete na životoch.

Nevydržal strom ani múr

Talianska agentúra ANSA uviedla, že vietor zvalil múr na statku neďaleko mesta Frosinone v strednej časti Talianska. Pri tomto incidente zahynuli dvaja sedemdesiatnici. Televízia Rai News24 informovala, že v obci Guidonia neďaleko Ríma skonal vodič, na ktorého auto spadol strom. Pri Neapole zase padajúci strom zranil ženu a jej násťročnú dcéru.

Turecká nákladná loď Efe Murat pre silný vietor pri talianskom prístavnom meste Bari nabehla na plytčinu, pričom remorkéru sa ju pre rozbúrené more nepodarilo vyslobodiť. Pre silný nárazový vietor bola tiež pozastavená trajektová doprava na talianske ostrovy Capri, Ischia aj Liparské ostrovy, kde pomerne neobvyklé sneženie zasiahlo na neobývanom ostrove Stromboli aj rovnomennú sopku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok