Brorssonová nasadila latku vysoko, Fialkovej preteky úplne nevyšli

TA3 TASR
23.2.2019 13:50

V šprinte biatlonistiek na ME v bieloruskom Raubiči bola na 7,5 km vzdialenosti najlepšia Švédka Mona Brorssonová pred Ruskou Jekaterinou Jurlovovou-Perchtovou (+37,5) a ďalšou Švédkou Hannou Obergovou (+45,6). Štartovala aj jediná slovenská biatlonistka Ivona Fialková a obsadila medzi 85 ženami 29. priečku (+1:57,5).

Brorssonová nasadila latku vysoko, Fialkovej preteky úplne nevyšli
SITA/AP (ilu foto)

Generálka na MS vo švédskom Östersunde Ivone Fialkovej (celková strelecká bilancia 1-2) úplne nevyšla, aj keď upútala 10. najlepším bežeckým časom. V streľbe ležmo nabrala trestný okruh na štvrtom terči, v 'stojke' dva trestné na prvom a štvrtom. Vysokú latku nasadila strelecky bezchybná a na lyžiach najrýchlejšia Švédka Brorssonová, ktorá sa už nenechala zo šprintérskeho európskeho trónu zosadiť. Na medzičase po 'ležke' ju však predstihla Ruska Jurlovová-Perchtová a atakovala ju aj Češka Charvátová, obe nakoniec s chybami na 'stojke'.

Po nich sa čakalo hlavne na najväčšiu favoritku Švédku Öbergovú. V Raubiči zvíťazila vo vytrvalostných pretekoch a v šprinte od začiatku siahala na ďalší triumf, no druhý a piaty stojkový terč, identické ako u Charvátovej, ju pripravili o zlaté double.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok