Vlhová zaváhala. Vo štvrťfinále Svetového pohára vypadla

TA3 SITA
19.2.2019 19:04

Slovenka Petra Vlhová nepostúpila do semifinále mestských pretekov v paralelnom slalome v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní vo švédskom Štokholme. Vlhová si v osemfinále poradila s Francúzkou Nastasiou Noensovou, vo štvrťfinále nestačila na Nemku Christinu Geigerovú.

Vlhová zaváhala. Vo štvrťfinále Svetového pohára vypadla
TASR/Pavel Neubauer

V prvej jazde si Slovenka vypracovala náskok 33 stotín sekundy, ale v druhej zaváhala na skoku a kolo nedokončila. Víťazkou sa stala Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá vo finále zdolala nemeckú pretekárku Christinu Geigerovú.

Petra Vlhová v hodnotení Svetového pohára, kde jej v celkovom poradí patrí druhá priečka za americkou suverénkou Mikaelou Shiffrinovou, stratila na líderku poriadnu porciu bodov. V hodnotení slalomu je Slovenka druhá za Shiffrinovou. K ďalšiemu dielu očakávaného pokračovania dlhodobého súboja Shiffrinová - Vlhová vo Svetovom pohári v Štokholme neprišlo, obe rivalky sa mohli stretnúť až vo finále.

V celej tejto sezóne Svetového pohára doteraz nevyhrala preteky v najtočivejšej disciplíne či jej paralelnej verzii iná pretekárka ako Shiffrinová alebo Vlhová. Američanka jasne vedie nad Slovenkou 8:2. Na nedávnych majstrovstvách sveta v Aare sa ich mikrosúboj skončil remízou 1:1, keďže obe 23-ročné rovesníčky vyhrali po jednej disciplíne, v ktorej nastúpili proti sebe. Američanka ovládla slalom a Slovenka obrovský slalom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok