Nový čas mení majiteľa, kupujú ho ľudia slovenského milionára

TA3 SITA
6.11.2017 15:14

Na slovenskom mediálnom trhu sa mení pomer síl. Denník Nový čas, ako aj portály cas.sk a tivi.sk, menia majiteľa. Spoločnosť FPD Media, patriaca do skupiny FPD podnikateľa Antona Siekela, totiž informovala, že sa stala 100-percentným vlastníkom firmy, ktorá denník a jeho portály zastrešuje.

Nový čas mení majiteľa, kupujú ho ľudia slovenského milionára
cas.sk

„Na tejto transakcii sa spoločnosť FPD Media dohodla s vydavateľstvom Ringier Axel Springer Media. Ukončenie transakcie je podmienené splnením odkladacích podmienok,“ informoval mediálny zástupca spoločnosti FPD Group Richard Fides. Ďalšie detaily obchodu však spoločnosť nezverejnila.

„Už viac ako štyri roky analyzujeme mediálny trh na Slovensku, ktorý smeruje k postupnej konsolidácii. Predpokladáme, že v priebehu niekoľkých rokov sa na Slovensku počet vydavateľstiev a mediálnych domov zníži. Akvizíciu denníka Nový čas a ďalších médií vnímame z tohto pohľadu ako jedinečnú investičnú príležitosť,“ komentoval transakciu konateľ FPD Media Peter Šveda.

Spoločnosť si pritom dáva za cieľ udržať Nový čas na pozícii trhovej jednotky s „výrazným náskokom pred ďalšími titulmi“. Zefektívniť chcú tiež priestor na vyjednávanie inzertných príjmov voči mediálnym agentúram a priamym klientom. Skupina FPD chce zároveň po oznámenej transakcii profesionálne posilniť manažment, ktorý bude zodpovedný za riadenie mediálnych investícií spoločnosti FPD Media.

FPD Media patrí do skupiny FPD Group, ktorej vlastníkom je Anton Siekel. Do portfólia spoločnosti patria okrem iného Žilinský večerník či Break.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok