Slovensko je v chaose, reagovali OĽaNO. Premiéra vyzvali konať

TA3 TASR SITA
14.2.2019 18:59

Vládna koalícia vedie Slovensko podľa predsedníčky poslaneckého klubu OĽaNO Veroniky Remišovej do chaosu. Ako povedala novinárom v kľúčovom okamihu, sa poslanci koalície zase hádajú a nedokázali sa zhodnúť na 18 menách.

Remišová: Slovensko doviedli do chaosu

„Vídíme do akého chaosu dostali Slovensko. Povinnosť NR SR je vybrať 18 kandidátov. Ústava vôbec nepredpokladá, že by si poslanci túto povinnosť nesplnili. Podobná situácia bola za prvej Ficovej vlády, keď tiež chýbali ústavní sudcovia a nedokázali sa zhodnúť na menách kandidátov,“ uviedla.

Remišová upozornila, že predseda SNS Andrej Danko prvýkrát hlasoval s prázdnym hlasovacím lístkom, druhýkrát vybral osem kandidátov. „Je to pokrytecké. Títo ľudia neváhajú obetovať štát, záujmy občanov a Slovensko. Ťahajú Slovensko do chaosu a ľudia si toto nezaslúžia,“ vyhlásila.

Matovič: Pellegrini by mal zasiahnuť

O dva dni bude ústavný súd nefunkčný a občania podľa Remišovej nebudú mať garantované ústavné práva. Upozornila, že k tomuto chaosu sa Smer a SNS spolčili s ľuďmi, ktorí hlásajú nebezpečné ideológie a odídencami od Borisa Kollára. „Vyzývam voličov Smeru a SNS, aby si rozmysleli, či chcú podporovať takýto rozklad štátu,“ vyhlásila.

Predseda OĽaNO Igor Matovič povedal, že tri koaličné strany sa dohodli na šiestich kandidátoch na ústavných sudcov, ale pri dohode nebol Robert Fico. Ten podľa neho zhodil dohodu zo stola. „Vyzývam Petra Pellegriniho, aby si buchol po stole a zasiahol, aby zabezpečil funkčnosť ústavného súdu. Pán premiér, urobte si poriadok s tým malým spratkom Ficom, ktorí vedie ľudí do záhuby,“ vyhlásil Matovič, podľa ktorého OĽaNO nebude hlasovať za predĺženie mandátu súčasných ústavných sudcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok