Demitru uviedli do Siene slávy, odprevadil ho vypredaný štadión

TASR, TA3
20.4.2012 17:55

Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) uviedlo pred piatkovým duelom národného tímu s Českom bývalého dlhoročného reprezentanta a kapitána z posledných MS v Bratislave Pavla Demitru do Siene slávy in memoriam.

Demitru uviedli do Siene slávy, odprevadil ho vypredaný štadión
SITA

Pred úvodným buly sa na štadióne v Bratislave odohral krátky slávnostný ceremoniál, počas ktorého prevzala slávnostný dres a certifikát Demitrova manželka Majka. Z rúk prezidenta SZĽH Igora Nemečka a generálneho manažéra Otta Sýkoru dostala aj kyticu vytvorenú z 38 červených ruží. Dojímavú rozlúčku s legendárnym útočníkom podčiarkol krátky zostrih jeho najslávnejších momentov na svetelnej kocke.

Moderátor ceremoniálu za búrlivého potlesku vypredanej haly uviedol aj výpočet Demitrových úspechov. Útočník, ku ktorému bude navždy patriť dres číslom 38, odštartoval kariéru v drese trenčianskej Dukly. V zámorskej NHL odohral dlhých 16 sezón v dresoch Ottawy, St. Louis, Los Angeles, Minnesoty a Vancouveru. Odtiaľ smerovali jeho kroky do tímu Kontinentálnej hokejovej ligy Lokomotiv Jaroslavľ. Pavol Demitra zahynul spolu s celým tímom Lokomotivu vlani 7. septembra pri tragickom leteckom nešťastí, ktoré sa odohralo krátko po štarte z jaroslavľského letiska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok