Slovanu sa doma nedarilo, podľahol favoritom z Moskvy

TA3 SITA
11.2.2019 21:22

Hráči Slovana Bratislava neuspeli vo svojom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy, keď pred vlastnými fanúšikmi prehrali s favorizovaným ruským tímom CSKA Moskva 1:4. Zverenci trénera Vladimíra Országha predtým pred vlastnými fanúšikmi dvakrát vyhrali, tentokrát však ťahali za kratší koniec.

Slovanu sa doma nedarilo, podľahol favoritom z Moskvy
SITA/Jana Birošová

V zápase padol aj hetrik

Slovan poslal do vedenia premiérovým gólom v KHL mladík Jegor Baranov, no za hostí vzápätí odpovedal Sergej Andronov a v 42. min Kirill Kaprizov zariadil pre Moskovčanov najtesnejší náskok. Kaprizov potom pridal aj poistku a ten istý hráč skompletizoval hetrik v prvej presilovke CSKA v 51. min.

V tejto sezóne odohral Slovan v KHL už 57 duelov a nazbieral v nich 31 bodov, suverénne najmenej spomedzi všetkých účastníkov súťaže. "Belasí" v stredu 13. februára o 18.30 h absolvujú posledný domáci zápas v tejto sezóne, zmerajú si sily s bieloruským Dinamom Minsk.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga (KHL) - pondelok:

HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Góly: 37. Baranov (Chipchura, Švarný) - 38. Andronov (Kaprizov, Scott), 42. Kaprizov (Grigorenko, Vey), 45. Kaprizov (Grigorenko, Robinson), 51. Kaprizov (Vey).

Belasí nezvládli presilovky

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej s minimom šancí na oboch stranách. Slovan v nej nevyužil presilovku pri vylúčení S. Kalinina, domáci nepochodili ani v početnej výhode v závere prvej a v úvode druhej časti.

Nevábivý hokej pokračoval aj v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej "belasí" neuspeli v ďalších dvoch presilovkách. V rovnovážnom stave v 28. min delovku obrancu Jánošíka zneškodnil brankár Johansson, na opačnej strane Grigorenkov pokus kryl Štěpánek. Domáci priaznivci sa dočkali v 37. min, keď mladík Baranov po prihrávke od Chipchuru pohotovo zakončil a poslal Slovan do najtesnejšieho vedenia. Z náskoku sa domáci tešili len 68 sekúnd, keďže Andronov využil prihrávku Kaprizova spoza bránky a bolo 1:1.

Ruský tím sa dostal do najtesnejšieho náskoku v 42. min zásluhou Kaprizova a jeho strely z otočky z ostrého uhla, ten istý hráč o tri minúty neskôr tečoval pokus Grigorenka a Moskovčania viedli 3:1. Svoju prvú presilovku hostia využili už po dvoch sekundách, trest pre kapitána Sersena "zrušil" Kaprizov a skompletizoval hetrik. V závere sa už skóre nezmenilo napriek šanciam oboch tímov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok