NHL: Trojica Slovákov prispela k triumfu Bostonu, zdolali Colorado

TA3 SITA
11.2.2019 08:53

Trojica slovenských hokejistov Jaroslav Halák, Zdeno Chára a Peter Cehlárik prispela k domácemu triumfu Bostonu nad Coloradom 2:1 po predĺžení v nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL.

NHL: Trojica Slovákov prispela k triumfu Bostonu, zdolali Colorado
SITA/AP

Skúsený gólman Halák ukončil osobnú sériu piatich nezdarov a kryl 35 striel súpera, kapitán Chára absolvoval takmer 20 a pol minúty, do štatistík si pripísal jednu "mínusku", 2 strely na bránku, 3 "hity" a sám zablokoval 1 strelu súpera, krídelník Cehlárik odohral 9:14 min, počas ktorých ohrozil súperovho brankára jedným pokusom a pridal jeden bodyček.

"Je pekné po dlhšej odmlke znovu pomôcť tímu k víťazstvu. Cítil som sa dobre proti Rangers aj proti Winnipegu, ale nevyšlo to. V predĺžení, pri formáte 3 proti 3, nikdy neviete, čo sa stane. Myslel som si, že znovu sa dostaneme až k samostatným nájazdom. Ked sme strelili víťazný gól, bol som veľmi rád a ani som tomu neveril," hodnotil Halák podľa nhl.com.

Colorado otvorilo skóre v závere prvej tretiny gólom Nathana MacKinnona, ale krátko po prestávke vyrovnal John Moore. Triumf "medveďov" stanovil v 57 sekúnd pred koncom predĺženia Brad Marchand. "Je to dôležité víťazstvo. Súper má dobrý tím, bolo to vyrovnané. Možno neodohrali práve najlepší zápas v sezóne, ale napriek tomu sa snažili a robili všetko veľmi rýchlo. Skvelú prácu odviedol Jaro Halák, aj vďaka tomu sme uspeli," pochvaľoval si útočník Bostonu Chris Wagner.

Tampa Bay v zostave aj so slovenským obrancom Erikom Černákom triumfovala v derby na ľade Floridy 5:2. Rodák z Košíc odohral 21:32 min, počas ktorých ohrozil súperovho brankára dvoma strelami, rozdal 4 bodyčeky a sám zablokoval 3 strely hráčov domácich. Pripísal si jeden mínusový bod. Hráči Lightning si do 23. min utvorili dvojgólové vedenie a následne si výsledok strážili. Domácim sa dvakrát podarilo dotiahnuť na rozdiel jedného gólu, ale vyrovnania sa nedočkali.

Desaťtzápasové strelecké suchoty ukončil hviezdny Rus Nikita Kučerov. Trápenie ukončil rovno dvoma gólmi a jednou asistenciou. "Sezóna je dlhá a niekedy sa vám darí menej, inokedy viac. Kučerov vždy bude Kučerov, nájde si cestu, ako sa dostať z problémov. Preto máme v tíme ďalších hráčov, ktorí musia zabrať trochu viac, keď sa niekomu darí menej," skonštatoval kapitán Lightning Steven Stamkos, ktorý skóroval a pridal aj jednu účinnú prihrávku.

Na druhom mieste historického poradia NHL v počte štartov brankárov sa osamostatnil skúsený gólman Floridy Roberto Luongo, ktorý nastúpil v 1030. stretnutí základnej časti zámorskej profiligy. Tridsaťdeväťročný Kanaďan nastúpil po druhej tretine, keď nahradil Jamesa Reimera a na druhej priečke sa odpútal od legendárneho Patricka Roya. "Nemyslím si, že je vhodný čas o tom rozprávať. Jediné, čo ma aktuálne zaujíma, sú víťazstvá a cesta do play-off a teraz sme prehrali. Míľniky sú téma na inokedy. Teraz ma mrzí strata bodov," smútil rodák z Montrealu.

Hokejisti St. Louis Blues zdolali hráčov Nashvillu Predators 5:4 po predĺžení. Po bezgólovej prvej tretine sa dostali do vedenia hostia, keď v priebehu necelých troch minút skórovali Alex Pietrangelo, Vladimir Tarasenko a Tyler Bozak. Domáci na začiatku tretej tretiny prehrávali o dva góly, vyvinuli veľký tlak a podarilo sa im vyrovnať.

Jednou z hviezd stretnutia bol Švéd Viktor Arvidsson, ktorý sa dvakrát zapísal do streleckej listiny. Napokon sa za stavu 4:4 muselo predlžovať, no pridaný čas trval iba šestnásť sekúnd. Rus Tarasenko sa krásne prekľučkoval cez obrancov súpera a strelou z tesnej blízkosti skompletizoval hetrik. Nashville podľahol "bluesmanom" druhýkrát počas necelých 24 hodín. Zverenci Craiga Beruba potvrdili výbornú formu a pripísali si na konto už šiestu výhru po sebe.

Sumár NHL - nedeľa:

Nashville - St. Louis 4:5 po predĺžení (0:0, 1:3, 3:1 - 0:1)

Góly: 26. Arvidsson (Ellis, Josi), 43. Josi (Fiala, Ellis), 47. Arvidsson (Johansen, Ekholm), 53. F. Forsberg (Johansen) - 23. Pietrangelo (Thomas, O'Reilly), 25. Tarasenko (Bouwmeester, Parayko), 26. Bozak (Schwartz, Steen), 48. Tarasenko (O'Reilly, Bouwmeester), 61. Tarasenko (O'Reilly, Parayko)

Boston - Colorado 2:1 po predĺžení (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 24. J. Moore (McAvoy, Marchand), 65. Marchand (Bergeron, Krug) - 20. MacKinnon (Landeskog, Compher)Jaroslav Halák odchytal celý zápas a kryl 35 striel súpera, Zdeno Chára 20:23 min, -1, 2 strely na bránku, 3 "hity", zablokoval 1 strelu súpera, Peter Cehlárik (všetci Boston) 9:14 min, 1 strela na bránku, 1 "hit"

Buffalo - Winnipeg 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Góly: 33. Eichel (Dahlin, Skinner) - 24. Copp (Little), 57. Wheeler (Morrissey, Scheifele), 60. Scheifele (Wheeler, Trouba)

Chicago - Detroit 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)

Góly: 12. Kahun (DeBrincat, D. Strome), 19. D. Strome (Kahun, DeBrincat), 48. Kahun (D. Strome, DeBrincat), 57. P. Kane (J. Toews), 58. J. Toews (P. Kane, Seabrook) - 35. Ehn, 56. Nyquist

New Jersey - Carolina 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

Góly: 12. Zacha (R. Murphy, Hischier), 20. Marcus Johansson (Hischier, Palmieri), 56. Marcus Johansson (Bratt, Hischier) - 28. D. Hamilton (Williams, Niederreiter), 59. T. Teräväinen (Niederreiter, Aho)

New York Islanders - Minnesota 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 15. Beauvillier (Filppula, Komarov), 23. D. Toews (Pulock, Filppula) - 21. Mikael Granlund (Zucker, E. Staal)

Florida - Tampa Bay 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)

Góly:34. Vatrano (Huberdeau, Matheson), 39. Malgin (Brouwer, Sheahan) - 5. Kučerov (Hedman, Straalman), 33. Stamkos (Straalman, J. T. Miller), 38. Callahan (T. Johnson), 45. B. Point (J. T. Miller, Kučerov), 60. Kučerov (Stamkos, B. Point)Erik Černák (Tampa) 21:32 min, -1, 2 strely na bránku, 4 "hity", zabokoval 3 strely súpera

New York Rangers - Toronto 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Góly: 1. Zibanejad (Zuccarello, Kreider), 15. Vesey (Kreider, R. Strome), 52. McQuaid (Zuccarello), 60. K. Hayes - 11. Kapanen

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok