Slovenské tenistky budú bojovať o záchranu, v Rige prehrávajú

TA3 TASR
10.2.2019 13:32

Slovenské tenistky budú v apríli bojovať o udržanie sa v II. svetovej skupine Pohára federácie. V dueli 1. kola totiž prehrávajú v Rige s domácim Lotyšskom už 0:3. O rozhodujúci tretí bod pre pobaltský tím sa postarala lotyšská jednotka Anasiasija Sevastovová, ktorá zdolala Rebeccu Šramkovú za rovnú hodinu hladko 6:3, 6:2.

Slovenské tenistky budú bojovať o záchranu, v Rige prehrávajú
TASR/Raimonds Volonts

Šramková nahradila pôvodne nominovanú Viktóriu Kužmová, líderka slovenského tímu má stále problémy s pľuzgierom na ľavej ruke. V sobotu nemohla nastúpiť ani na úvodnú dvojhru proti Jelene Ostapenkovej. Zápas v aréne Riga zakončí štvorhra. Slovenky spoznajú súperky v baráži o záchranu v druhej lige v utorok 12. februára o 13.00 h, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb.

Šramková odštartovala zápas proti Sevastovovej čistou hrou, ďalšie štyri gemy sa však stali korisťou favorizovanej Lotyšky. Svetová dvanástka sa prezentovala pestrou paletou úderov, hrala trpezlivo od základnej čiary, nerobila nevynútené chyby  Šramková sa nevedela chytiť na returne. Podarilo sa jej síce znížiť z 1:4 na 3:4, no koncovka setu patrila Sevastovovej. Na začiatku druhého dejstva Lotyška po dvoch brejkoch odskočila Šramkovej na 4:0 a zápas dotiahla do úspešného konca.

Duel 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie
Lotyšsko -  SLOVENSKO 3:0 
Jelena Ostapenková - Rebecca Šramková 7:5, 6:7 (5), 6:1
Anastasija Sevastovová - Anna Karolína Schmiedlová 6:4, 6:0
Sevastovová - Šramková 6:3, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok